Danskernes ressource-fodaftryk er langt højere end den gennemsnitlige EU-borgers

Danmarks Statistik har for første gang regnet på, hvor mange ressourcer vores aktiviteter koster: Det er 22 tons råstoffer per person mod et EU-gennemsnit på 14 tons

21. nov 2019 27

Strømper af Nylon-garn viser overordentlig elasticitet og styrke

En af de nye ingeniørbøger i Ingeniørens digitale arkiv er Raastoffernes Mobilisering fra 1942, hvor man bl.a. kan læse om, de fuldt syntetiske spindestoffer, der netop var kommet frem i USA. Den komplicerede fremstillingsproces gav til gengæld nylonstrømper en langt bedre styrke og modstandsdygtighed end natursilke.

15. jun 2019 20

Hør ugens podcast om minedrift på havets bund og SpaceX’ Mars-raket

Råstofselskaber er klar til at høste guld, kobber og andre mineraler på bunden af klodens oceaner. SpaceX afslører en række opsigtsvækkende designændringer for Big Falcon Rocket og dens Mars-færd.

5. okt 2018

Mineindustrien jagter metaller og mineraler på havets bund

Under klodens oceaner gemmer sig store rigdomme, og råstofselskaber står klar til at udvinde dem. Men miljøorganisationer advarer.

5. okt 2018

Gummifabrikation er blevet en storindustri i Mexico

Udvinding af gummi fra guayule-planten i det forholdsvis temperede mexicanske klima var i 1913 et attraktivt alternativ til det tropiske Afrika, »da livet i troperne ikke er særlig behageligt for medlemmer af den hvide race«, som Ingeniøren skrev.

7. apr 2018 1

Qatar-krisen truer forsyningen af helium til hospitaler, halvlederfabrikker og forskningsanlæg

Saudi-Arabiens blokade af Qatar har fået ørkenlandet, som er verdens næststørste leverandør af helium, til at indstille produktionen.

30. jun 2017 8

Geus: Trods grønlandske miner vil Kina fortsat kontrollere de sjældne jordarter

Ny Geus-rapport fastslår, at Grønland ikke kan sikre Europa en stabil forsyning af de vigtige sjældne jordarter uden om Kina. Kineserne behersker nemlig separations­teknikken og har kontrol over markedet.

9. apr 2017 7