Verdens største kamera fotograferer et kålhoved

Hele den sydlige himmelkuppel skal kortlægges med et enormt digitalt kamera, der nu har taget sine første billeder – af et kålhoved.

28. sep 2020 4

Efter teknisk fejl: Exoplanet-jagten er sat ind

[Opdateret 7.41] Kl. 00.51 i nat sendte Nasa en SpaceX-raket af sted med TESS-teleskopet, som i de kommende år skal spotte exoplaneter og stjerneskælv.

19. apr 2018 1

Nu går jagten ind på exoplaneter - og Danmark er med

[Opdateret: Missionen er udskudt til torsdag.] Natten til tirsdag sender Nasa sende en satellit med fire kameraer i kredsløb, som skal observere exoplaneter og stjerneskælv. DTU Space og Aarhus Universitet er med.

16. apr 2018 1

Kinesisk røntgenteleskop får dansk instrument

Med rumteleskopet EXTP, der skal registrere røntgenstråling fra sorte huller og neutronstjerner, rykker Kina op i superligaen for videnskabelige satellitter. Det sker med hjælp fra DTU Space.

8. apr 2018 2

DTU-forsker finder næsten 100 nye exoplaneter

Andrew Mayo fra DTU Space har bekræftet fund af 95 jordlignende planeter uden for vores solsystem. Særligt en planet om en meget klar stjerne fascinerede ham.

15. feb 2018

Rambøll flytter verdens største teleskop fra Europa til Chile

Intet er overladt til tilfældighederne, når hundredevis af spejle og følsomme instrumenter fra et mega-teleskop skal flyttes med båd og fly. Rambølls logistikafdeling skal hjælpe.

21. nov 2016 6