Entrepreneurs make use of the biotech industry’s shared laboratories

Innovation in the life science industry has moved outside the large companies, which are increasingly actively supporting small researchers and providing them with start-up assistance in incubators.

19. jan 2022

Aldringsforskeren: Vi bliver ældre, men det går langsommere

Forskerne kigger fremad: Vi bliver ved at se en stigning i middellevetiden i befolkningen, men det vil fremover gå langsommere - og vi opfinder ikke en kur mod aldring, lyder forudsigelsen fra professor i epidemiologi, Kaare Christensen, i Ingeniørens serie om videnskabens vigtigste trends.

15. jan 2022 2

Nuklearmedicineren: Vi får en digital tvilling på sundhedskortet

Forskerne kigger fremad: Nye superscannere og radioaktive lægemidler er ved at revolutionere både behandlingen af patienter og vores grundlæggende viden om menneskekroppen, lyder det fra ledende overlæge Liselotte Højgaard i Ingeniørens serie om videnskabens vigtigste trends.

15. jan 2022

Nanoforskeren: Pandemien har banet vej for RNA-medicin

Coronapandemien har fremrykket forskningen inden for RNA-medicin med op til 10 år, lyder det fra professor på Aarhus Universitet, Jørgen Kjems, i Ingeniørens serie om videnskabens vigtigste trends.

15. jan 2022 1

Kom indenfor i dele-laboratoriet: Her låner man cellelinjer og udstyr af hinanden

Teknologisk udvikling og aktiv innovationsstøtte fra de store spillere har givet en opblomstring af iværksætteri i life science-branchen.

9. jan 2022

Iværksættere indtager biotekindustriens delelaboratorier

Innovationen i life science-industrien er flyttet uden for de store virksomheder, der i stigende grad aktivt støtter de små udviklere og giver dem starthjælp i inkubatorer.

9. jan 2022

Gennemskuelig kunstig intelligens skal advare diabetikere om insulinføling

I Aalborg arbejder civil­ingeniører på at ­udvikle en algoritme, der kan forud­sige lavt blod­sukker hos diabetikere. Og de vil ­kunne forklare, hvad ­advarslen bygger på.

4. jan 2022

Teknologihistorie: 60 år med mikropipetten

I 1961 kom den første mikro­pipette på ­markedet, og i dag er det svært at fore­stille sig et laborato­rium uden denne arbejdshest til væskehåndtering.

2. jan 2022

Fagligt talt: Nye regler risikerer at rykke udviklingen af medicinsk udstyr til USA

Den nye forordning om medicinsk udstyr (MDR) skal øge patientsikkerheden i Europa. Godkendelsesprocessen er imidlertid blevet så omstændelig, at ­innovationsmiljøer risikerer at flytte mod USA, mener brancheorganisation.

29. dec 2021

PODCAST: Hvad er årets vigtigste forskningsresultater?

Ingeniøren udpeger hvert år de fem bedste danske forskningsresultater inden for teknik og naturvidenskab. Jens Ramskov fortæller om vinderen og de fire ‘runner-ups’. I årets sidste udgave af Transformator kigger vi desuden tilbage på de vigtigste teknologiske nyheder og tendenser i 2021.

23. dec 2021