Forskning skal først og fremmest være grøn i politikernes øjne

I fordelingen af forskningsreserven for 2022 prioriteres forskning i digital omstilling og sundhed også højt, og for kvanteforskerne er der håb om at komme ind i varmen i 2023.

1. nov 2021

Dansk erhvervsliv: Godt, at universiteters bestyrelser afspejler samfundet

DI og Dansk Erhverv afviser, at landets universitetsbestyrelser mangler forsker-ekspertise. De ser det blot som positivt, at bestyrelserne afspejler det omgivende samfund.

25. okt 2021 2

Universitetsbestyrelser mangler indsigt: »De kunne ikke forstå idéen om grundforskning«

Eksterne medlemmer i danske universitetsbestyrelser har sjældent erfaring med forskning og uddannelse. MIT-professor og tidligere medlem af DTU’s bestyrelse efterlyser relevant ekspertise, mens Videnskabernes Selskab ønsker revidering af Universitetsloven.

21. okt 2021 7

Uddannelser skal ud af de store byer - nu fylder udflytningsbøvlet op på ny ministers skrivebord

Universiteterne går ind i arbejdet med at flytte undervisning til mindre byer – selvom de ikke er begejstrede for opgaven.

8. okt 2021 16

Analyse: Glem håbet om flere penge til forskning

Analyse: Organisationer presser på for flere penge til forskning. Men budgettet er låst fast til en procent af BNP - endda baseret på en tvivlsom beregning.

7. okt 2021

Kommentar: Åh nej, endnu en ny forskningsminister

Farvel til Ane Halsboe-Jørgensen og goddag til Jesper Petersen som uddannelses- og forskningsminister. Bliver han endnu en kortvarig overgangsfigur?

17. aug 2021 1

Er pionercentre vejen til nobelpriser – eller en blindgyde?

Efter en lang og besværlig proces er det første pionercenter i rækken af dansk forsknings nye flagskibe sat i søen. Det skal forske i kunstig intelligens.

19. apr 2021

Forskeroprør: Fiktiv person er medforfatter til 180 videnskabelige artikler

Er det etisk forsvarligt at anføre en fiktiv person på videnskabelige publikationer for at fremme en forståelse for, at forskning er en holdpræstation snarere end individuelle præsentationer? Nogle siger ja, andre klart nej.

17. mar 2021 8

Innovationsfonden får hård kritik: Favoriserede og bøjede reglerne

Tilsynsmyndighed giver to afskedigede medarbejdere ret i en stor del af deres kritik af Innovationsfonden, hvor en ansøger fik positiv særbehandling, og der ikke blev taget stilling til inhabilitet.

16. feb 2021

Læk giver smugkig ind i EU's nye forskningsprogram til 100 mia. euro

EU holder kortene tæt til kroppen om detaljerne i det nye forskningsprogram Horizon Europe, men lækkede dokumenter giver indblik i, hvad der kan søges støtte til.

15. feb 2021 1