Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Aarhus Universitet trækker kontroversiel oksekødsrapport tilbage

Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug på Aarhus Universitet trækker sin rapport om klimabelastningen fra oksekød tilbage, da den ikke lever op til universitetets standarder omkring armslængde og uafhængig forskning.

2. sep 2019 6

Danskere får dobbelt dosis dioxin

Dioxin i fisk og mælk kan medvirke til nedsat sædkvalitet og skade udviklingen af børns hjerner.

20. aug 2019

Nature-forskere: Her er gevinsterne ved at droppe alt kød i USA

USA kan frigive landbrugsområder på syv gange Danmarks størrelse og spare klimaet for 280 mio. ton CO2, hvis de dropper kødet, lyder det fra amerikanske forskere.

8. aug 2019 81

De bedste sommeropfindelser: Trekant-is

Co-Ro var det første firma herhjemme med en Tetra-pak-maskine, som blev brugt til den trekantede pakning med frys selv-is. Se dens historie her i Ingeniørens grafiske sommerserie.

28. jul 2019 8

Spørg Fagfolket: Hvorfor bliver hårdkogte æg blålige?

En læser vil gerne vide lidt mere om æggefarver, der skifter under kogningen. Det svarer Danske Æg på.

23. jun 2019 1

Spørg Fagfolket: Hvorfor er æggeskallen nogle gange svær at få af?

En læser undrer sig – og er måske lidt irriteret – over, at skallen på ægget nogle gange hænger ekstra godt fast. Brancheforeningen Danske Æg forklarer, hvad ægget har gang i.

12. jun 2019 16

FN-udstilling fokuserer på den teknologiske kamp mod sult

Udryddelsen af sult i 2030 kræver ikke bare mad – teknologiske svar på en lang række udfordringer er nødvendige, viser FN’s World Food Programme på udstilling, du kan se på Respond Festival 6.-8. juni.

1. jun 2019 2

Pilotanlæg henter værdi ud af rester fra produktionen af rapsolie

Teknologisk Institut har sammensat et skalérbart og fleksibelt anlæg, der kan hente ny værdi ud af rester fra fødevareproduktion.

8. maj 2019

Spørg Fagfolket: Hvad ligger der i begrebet 'naturligt laktosefri ost'?

En læser har set en del oste i Tyskland, som er markeret som 'laktosefri gennem naturlig modning'. Hvad betyder det? Det svarer Landbrug & Fødevarer på.

30. apr 2019 5

EU-Domstolen: EU's studier om glyphosat skal være offentligt tilgængelige

EU-Domstolen har i dag vurderet, at der skal være offentlig adgang til de data og studier, som EU’s fødevareagentur, Efsa, har benyttet sig af, når de har vurderet sundhedsrisikoen ved glyphosat, den aktive ingrediens i Roundup.

7. mar 2019 25