Bagesiden: Sådan får du huller i din hjemmebag

Flemming Bøgelund står bag ugens tip til læsere uden de attraktive hulrum i deres brød.

26. nov 2022 9

Nordens største fabriksanlæg til bæredygtig produktion af larver ligger i Østjylland

Danske Enorm Biofactory er klar til at øge produktionen af insektlarver til 30 ton om ugen. Målet er 100 ton om dagen.

12. nov 2022 4

Kunstigt klimavenligt kød fra stamceller gror i petriskåle i nyt dansk forskningsmiljø

Danmark er rig på viden inden for fødevarer, biotek og ingredienser. Det kan få betydning for udviklingen af kultiveret kød og mælk, mener forsker.

10. nov 2022 22

Dry climate requires hardy crops: Scientists examine ancient varieties of barley

An international project led by researchers from Aarhus University is searching for drought-resilient genes in 600-year-old and new varieties of barley.

8. nov 2022

Et tørt klima kræver hårdføre afgrøder: Forskere gransker forhistoriske sorter af byg

Under ledelse af AU-forskere jagter internationalt projekt tørkemodstandsdygtige gener i 600 gamle og nye bygsorter.

4. nov 2022 1

Spørg Fagfolket: Kan jeg pode mit egetræ så der kommer trøfler?

En læser har et stort egetræ og kunne godt tænke sig, hvis det kunne levere nogle lækre trøfler. Hvordan gør man i givet fald det?

1. nov 2022 1

Bagsiden: Emilio Hestepis serverer en milliard pizzaer

Når du bestiller en pizza-rap på enmilliardpizzaer.dk giver en algoritme dig din helt unikke version af ingredienser, tekst og musik ud fra en milliard kombinationsmuligheder.

16. sep 2022 4

Den indavlsdeprimerede kartoffel: Avler håber på godkendelse af Crispr

Danespo i Give forædler og producerer kartofler til store dele af verden.

13. apr 2022 1

Spørg Fagfolket: Hvordan laver man selv alkoholfri vin?

Et par læsere vil gerne vide mere om produktion af alkoholfri vin, for hvordan gør man det? Det svarer specialist fra Chr. Hansen på.

5. mar 2022 4

Nye studier afslører Tollundmandens sidste måltid: »Detaljegraden er bemærkelsesværdig«

Nye detaljer om Tollundmandens sidste måltid er kommet frem, efter at Silkeborg Museum har gennemført den hidtil mest dybdegående mave- og tarmundersøgelse af det 2400 år gamle moselig.

21. jul 2021 4