Fik du modermælk som barn? - Det hjælper dit immunsystem og stofskifte, selv som voksen

Modermælk spiller en endnu vigtigere rolle for vores sundhed, end hidtil troet, fortæller professor fra DTU, og opdagelsen kan være med til at forbedre fremtidens mælkeerstatning for en sundere tarmflora hos voksne.

16. jul 2020

3D-printede fisk og flanksteaks rammer snart menukortene

Der sker fremskridt inden for 3D-printede alternativer til kød. Flere produkter forventes at ramme markedet inden for de næste år.

4. jul 2020 18

Forskere: Ministers soja-ambition er ingen garanti mod skovrydning

Fødevareministeren vil have, at den danske import af sydamerikansk soja til Danmark er ‘afskovningsfri'. Men det er ikke nogen garanti mod mindre afskovning i verdensdelen, fortæller forskere.

2. jul 2020 7

Genanvendt pap og papir kan indeholde forbudte stoffer mange år fremover

Flere forbud mod uønskede kemikalier har trådt eller træder i kraft i løbet af 2020, men det betyder ikke, at problemet er løst, lyder konklusionen på DTU-undersøgelse.

22. jun 2020 1

Forskningsleder om mademballage: »Vi er i gang med et stort kemisk eksperiment«

Forbruget af emballage og antallet af kemikalier heri er gennem de seneste generationer boomet, men helbredseffekterne er for størstedelen af kemikalierne fortsat ukendte.

4. jun 2020

Opråb fra forskere: Mademballage bugner af sundhedsskadelige kemikalier

Det videnskabelige samfund og mere end 170 organisationer rejser alvorlige bekymringer om anvendelsen af kemikalier i emballage, der udgør en trussel mod menneskers helbred.

28. maj 2020 1

Stenalderkost indeholdt farligt høje niveauer af tungmetaller

Spis som i stenalderen, lyder et af tidens livsstilsråd. Men tager man det alt for bogstaveligt, risikerer man et farligt indtag af tungmetaller, viser forskning.

18. feb 2020 14

Insekter som superfødevare har lange udsigter

Trods store forventninger er dansk insektproduktion dårligt kommet i gang, før problemerne tårner sig op.

7. feb 2020 4

Tyske forskere: Vores mad tærer på kloden – men vi har løsningen

Det nuværende fødevaresystem kan kun brødføde omkring 3,4 milliarder mennesker uden at tære på klodens miljømæssige kapital. Men det er muligt at omlægge den globale fødevareproduktion, så 10 milliarder mennesker kan få mad og drikke, uden at klima- og miljømæssig påvirkning af kloden.

22. jan 2020 10

Spørg Fagfolket: Kan man selv dyrke bakteriekulturen til den svenske specialitet Långfil?

En læser husker de dejligt barndomsbesøg hos mormor i Sverige, hvor morgenmaden bestod af syrnet Långfil. Kan man selv lave det? Ja, det kan man. Chefkonsulent i Mejeriforeningen giver opskriften.

5. dec 2019 3