Nye studier afslører Tollundmandens sidste måltid: »Detaljegraden er bemærkelsesværdig«

Nye detaljer om Tollundmandens sidste måltid er kommet frem, efter at Silkeborg Museum har gennemført den hidtil mest dybdegående mave- og tarmundersøgelse af det 2400 år gamle moselig.

21. jul 2021 4

Verdens største rigmænd skyder penge i kødalternativ baseret på vulkan-svamp

Svamp fra vulkanske kilder har fået investorer som Bill Gates, Jeff Bezos og Al Gore til at spytte kraftigt i kassen hos virksomhed bag kødfrie produkter.

11. jul 2021 252

Bøffen vokser uden en lyd: Verdens første fabrik til kunstigt kød

Svin, lam og kylling. Israelsk virksomhed vil producere 500 kg. kød i laboratoriet om dagen.

28. jun 2021 9

Blå biomasse: Tonsvis af muslinger og tang til danske spiseborde

Op til 2 mio. ton muslinger og tang kan blive det årlige udbytte fra danske farvande, konkluderer forskere, som blandt andet peger på, hvordan politikere kan fremme grønne fødevarer fra havet.

16. jun 2021 16

Bakterier omdanner plastik til vanilje-smagsstof

Normalt kan brugt PET-plast kun omdannes til nye plastprodukter. Med en ny metode vil forskere nu omdanne affaldet til smagsstoffet vanillin, som bruges i kosmetik og fødevare.

14. jun 2021

Spørg Fagfolket: Kan jeg træne laktosetoleransen op igen?

En læser har ikke trukket mælk i et halvt år, og nu kan han ikke tåle det. Men kan evnen trænes op igen? Det svarer lektor på KU på.

16. maj 2021 5

Rotteforsøg viser: Sukker i barndommen svækker hukommelsen som voksen

Forklaringen kan være en tarmbakterie, og forsøget ligger i forlængelse af andre resultater, der fortæller om tarmfloraens store indflydelse på vores liv.

20. apr 2021 5

Tilsat sukker fordobler kroppens egen produktion af fedt

I den forsøgsgruppe, der havde fået fruktose, fortsatte den overaktive fedtproduktion i flere timer efter sidste måltid eller indtag af tilsat sukker.

7. apr 2021 25

Værsgo og spis: Husholdningsfilmen ryger med ned

Russiske og indiske forskere har udviklet film til mademballage fremstillet af en spiselig biopolymer.

24. mar 2021

FN-rapport: Husholdninger står for størstedelen af verdens madspild

I 2019 gik 931 millioner tons mad til spilde, viser en ny rapport fra FN.

5. mar 2021 7