1925: Mejeriindustri – fra malkemaskine til amerikansk ice cream

Tidsskrift for Industri gennemgik i 1925 minutiøst alle processer på et moderne mejeri og de mangeartede maskiner, der skal til for at omdanne råmælk til smør, ost, tørmælk og is.

11. feb 2023 1

Bagsiden: Øl er en ubetinget god medicin

Pilsnerbegejstret overkirurg kommer Nick Hækkerup til undsætning med 79 års forsinkelse.

5. feb 2023 3

Blommer i økologiske æg fra landets hønsefarme er fulde af PFAS

Børn i alderen 4-9 år risikerer at indtage den maksimale mængde PFAS udelukkende ved at indtage økologiske danske æg.

23. jan 2023 25

Bagsiden: Pillearbejde for æggehoveder

Ugens tip henvender sig til alle, der vil slippe lettere om ved køkkentjansen.

6. jan 2023 16

Bagsiden: Pillearbejde for æggehoveder

Ugens tip henvender sig til alle, der vil slippe lettere om ved køkkentjansen.

6. jan 2023 16

Bagesiden: Sådan får du huller i din hjemmebag

Flemming Bøgelund står bag ugens tip til læsere uden de attraktive hulrum i deres brød.

26. nov 2022 9

Nordens største fabriksanlæg til bæredygtig produktion af larver ligger i Østjylland

Danske Enorm Biofactory er klar til at øge produktionen af insektlarver til 30 ton om ugen. Målet er 100 ton om dagen.

12. nov 2022 4

Kunstigt klimavenligt kød fra stamceller gror i petriskåle i nyt dansk forskningsmiljø

Danmark er rig på viden inden for fødevarer, biotek og ingredienser. Det kan få betydning for udviklingen af kultiveret kød og mælk, mener forsker.

10. nov 2022 22

Dry climate requires hardy crops: Scientists examine ancient varieties of barley

An international project led by researchers from Aarhus University is searching for drought-resilient genes in 600-year-old and new varieties of barley.

8. nov 2022

Et tørt klima kræver hårdføre afgrøder: Forskere gransker forhistoriske sorter af byg

Under ledelse af AU-forskere jagter internationalt projekt tørkemodstandsdygtige gener i 600 gamle og nye bygsorter.

4. nov 2022 1