Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Stenalderkost indeholdt farligt høje niveauer af tungmetaller

Spis som i stenalderen, lyder et af tidens livsstilsråd. Men tager man det alt for bogstaveligt, risikerer man et farligt indtag af tungmetaller, viser forskning.

18. feb 2020 14

Insekter som superfødevare har lange udsigter

Trods store forventninger er dansk insektproduktion dårligt kommet i gang, før problemerne tårner sig op.

7. feb 2020 3

Tyske forskere: Vores mad tærer på kloden – men vi har løsningen

Det nuværende fødevaresystem kan kun brødføde omkring 3,4 milliarder mennesker uden at tære på klodens miljømæssige kapital. Men det er muligt at omlægge den globale fødevareproduktion, så 10 milliarder mennesker kan få mad og drikke, uden at klima- og miljømæssig påvirkning af kloden.

22. jan 2020 10

Spørg Fagfolket: Kan man selv dyrke bakteriekulturen til den svenske specialitet Långfil?

En læser husker de dejligt barndomsbesøg hos mormor i Sverige, hvor morgenmaden bestod af syrnet Långfil. Kan man selv lave det? Ja, det kan man. Chefkonsulent i Mejeriforeningen giver opskriften.

5. dec 2019 3

Spørg Fagfolket: Hvordan piller man rejer på maskine?

En læser undrer sig over, hvordan man kan hive skallen af en lille reje på maskine. SeaPeeler, som laver den slags maskiner, svarer på spørgsmålet.

26. nov 2019 4

Spørg Fagfolket: Hvordan er kærnemælk fremstillet?

En læser forsøger sig med at lave kærnemælk, men det bliver til tykmælk i stedet. Hvad er det for et trick, mejerierne benytter sig af? Det svarer Mejeriforeningen på.

24. okt 2019 2

Spørg Fagfolket: Skal vanddampe i supermarkedet få frugten til at dufte bedre?

En læser troede, at befugtningsanlæg i supermarkedet var der, så frugt og grønt holdt sig bedre, men har nu hørt, at det er et trick for at sprede duften af frugt. Coop er blevet forelagt spørgsmålet.

6. okt 2019 9

Fødevare­sensor skal forebygge madspild

Med en fødevaresensor baseret på nano-cantilever-teknologi vil startup- virksomheden Aminic gøre det muligt at måle frisk­heden af kød og fisk helt nøjagtigt.

30. sep 2019

Spørg Fagfolket: Hvorfor er flaskevand så ufatteligt dyrt?

En læser undrer sig over de høje priser på flaskevand vs. lave priser på discountcola. En kandidatstuderende fra USA har set på tingene.

29. sep 2019 25

Aarhus Universitet trækker kontroversiel oksekødsrapport tilbage

Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug på Aarhus Universitet trækker sin rapport om klimabelastningen fra oksekød tilbage, da den ikke lever op til universitetets standarder omkring armslængde og uafhængig forskning.

2. sep 2019 6