Ny transportminister: 'Vi kan flyve droner med mennesker mellem Aarhus og København i 2040'

Transportminister Trine Bramsen (S) ser et stort potentiale i droner, også til persontransport, sagde hun mandag på en konference.

22. mar 2022 11

Drone ramte Zagreb 570 kilometer fra Ukraine: Der var en bombe ombord, siger Kroatien

Med en hastighed på omkring 1.000 km/t fløj en gammel TU-141 drone tværs over Ungarn og dele af Rumænien for at ende i Kroatiens hovedstad Zagreb. Nu er endnu en drone endt i Rumænien.

16. mar 2022 7

Litauen vil inspicere vejnettet med droner og AI

Det statsejede litauiske firma AB Kelių priežiūra, der står for vedligeholdelsen af 21.000 kilometer vej, vil bruge automatiserede droner til at inspicere vejnettet.

21. feb 2022 1

Simpel, 3D-printet sonde udforsker de dødsensfarlige gletsjersider

AU-studerende har konstrueret en autonom sonde, der kan droppes med en drone og måle saltindhold, tryk og temperatur i havet helt tæt på indlandsisens gletsjere. Til en tiendedel af prisen for eksisterende udstyr. Og så er den printet på et køkkenbord.

1. feb 2022

Nyt projekt skal lette dronernes liv i luften

Det vælter frem med ­store og små droner, men det er svært at tjene penge på de flyvende robotter. 5G-netværk, en lufthavn og et forskningsprojekt skal hjælpe teknikken og forretningsmodellerne på vej.

21. nov 2021

FBI: Drone med kobberkabel skulle kortslutte transformatorstation

Dronens pilot havde fjernet kamera og SD-kort for at skjule sin identitet.

8. nov 2021 12

Sparer kraner og afspærringer: Droner er Vejdirektoratets nye nidkære inspektionsøje

I fremtiden vil lukkede vognbaner og kranoperationer på de store, danske broer formentlig blive erstattet med autonome droner, når Vejdirektoratet skal lave indledende undersøgelser til eftersyn af broerne.

22. okt 2021

Mød den flyvende bil, der blev til en dronekran

Et opkald fra vindmølle­industrien fik startup-­virksomheden Airflight til at skifte kurs. Hør deres og andre historier på ‘Technomania’ på HI-messen.

4. okt 2021

DHL dropper pakkedroner

DHL følger nu i kølvandet på den britiske afdeling af Amazon Prime Air, men tager skridtet videre og stopper fuldkommen udviklingen af deres “pakke-coptere”.

10. aug 2021 14

I Europa kæmper vi med vandmængderne - i Emiraterne sender de droner op for at danne regn

Et ekstremt klima kræver ekstreme tiltag.

6. aug 2021 1