Ukendt

  • Ing.dk er under ombygning - vi er tilbage mandag med nyt udseende. Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere.

Hedebølger og tørker: Skovbrande bidrager nu med rekordmeget CO2-udledning

Brændende skove i Nordamerika, Europa og Asien udledte 150 procent mere CO2 i 2021 sammenlignet med de sidste tyve år, viser forskningsrapport.

7. mar 2023 4

Concito og Dansk Fjernvarme: Politikerne skal på banen for at realisere potentiel CO2-fangst

Konkurrenceudsættelse af affaldssektoren og usikkerhed om fortsat brug af biomasse kan afgøre, hvorvidt der i 2040 kan fanges op mod 10,8 millioner ton CO2 fra danske punktkilder.

15. feb 2023

Styrelse opjusterer fremtidens potentiale for CO2-udledninger egnet til fangst

Når vi når 2040, så vil skorstene og biogasanlæg udlede knap 11 millioner ton CO2, som er egnet til fangst, viser en ny fremskrivning fra Energistyrelsen.

14. feb 2023 1

1976: Det kan gå helt galt med kuldioxid i atmosfæren

Det stigende indhold af kuldioxid i atmosfæren, der først og fremmest skyldes afbrænding af kul og olie, kan give klimatiske skader, hvis konsekvenser vi ikke i dag kan overse, skrev lektor og civilingeniør Uffe Korsbech i Ingeniøren i 1976.

4. feb 2023 16

Grønne tænketanke foreslår fortsat sort flytrafik til gengæld for lagring af CO2

Ifølge Klimarådet og Concito kan det vise sig klimavenligt at langdistancefly flyver på fossile brændstoffer, så længe der ryddes op med CO2-fangst. ‘Grønt’ kulstof bliver i fremtiden en knap ressource. Flere eksperter peger på, at CO2 hentet ud af atmosfæren kan være en vigtig brik i omstillingen af luftfarten.

20. jan 2023 18

For the sake of the climate: Cut down the old beech forest

We must make a sharper distinction between climate forests and wild nature in order to achieve the new EU target for carbon storage in nature, a senior researcher in the field of forests and biomass says.

13. dec 2022

For klimaets skyld: Fæld den gamle bøgeskov

Vi må skelne skarpere mellem klimaskov og vild natur for at nå nyt EU-mål om kulstoflagring i naturen, lyder det fra seniorforsker i skov og biomasse.

4. dec 2022 17

København holder fast i forældet opgørelse af CO2-regnskab

En forestående metoderevidering skal få kommunerne til at droppe skrivebordøvelse, der får CO2-regnskabet til at se grønnere ud.

19. okt 2022

SYNSPUNKT Den grønne skattereform er et vink med en vognstang til industrien

1. jul 2022 5

Energiekspert om udspil til CO2-afgift: 'Frygten for lækage er overdrevet'

Overordnet er energianalytiker Hans Henrik Lindboe positivt overrasket over regeringen udspil til en ny CO2-afgift, men advarer mod skånebehandling af storudleder og et virkelighedsfjernt syn på biomasse.

20. apr 2022 2