Ukendt

  • Ing.dk er under ombygning - vi er tilbage mandag med nyt udseende. Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere.

Ministerium efter nye og høje legionella-tal: Bygningsejeres ansvar

Indenrigs- og Sundhedsministeriet vurderer, de mange tilfælde med legionærsygdom forårsaget af vandbårne legionella-bakterier kan skyldes klimaforandringer, flere ældre og en aldrende boligmasse.

24. jan 2023 2

Chr. Hansen: Den danske apoteker, der blev enzymkonge

Sammenlignet med Chr. Hansen er den kommende fusionspartner Novozymes nærmest en årsunge. Det begyndte med osteløbe fra kalvemaver i 1874.

17. dec 2022

Blødt fedtfrit bakterieskum kan erstatte den fede og klima-uvenlige flødeskum

I et nyt proof of concept erstatter mælkesyrebakterier fedt i flødeskum. Perspektivet er at lade bakteriebaserede alternativer erstatte flere CO2-tunge madvarer baseret på komælk.

8. nov 2022 7

RNA-virusser i havet har stor indflydelse på mængden af udledt CO2

Ny forskning viser, at RNA-virusser spiller en stor rolle i havenes økosystemer ved at sætte sig på CO2-udledende alger og amøber.

14. jun 2022 2

To ud af tre hoteller på spanske ferieøer er inficeret med farlige legionella-bakterier

Legionella-bakterien kan være dødelig og ser ud til at sprede sig til flere og flere hoteller på en række populære spanske turistøer.

12. jun 2022

Kviktest til køer forhindrer, at mælk bliver hældt i kloakken

Elektroingeniør Tomas Ussing har udviklet en test, som viser landmanden, om koen skal behandles for yverbetændelse eller ej. Målet er at spare anti­biotika og spildt mælk.

23. maj 2022 4

Legionella-bombe: Tredobling i København

Hovedstaden oplevede sidste år det højeste antal smittede nogensinde med den potentielt dødelige legionella-bakterie, afslører nye tal fra Statens Serum Institut (SSI).

23. feb 2022 3

Implantater med nano-overflade skal stoppe kroniske infektioner

Nanostrukturer i overfladen på implantater forhindrer bakterier i at sætte sig fast. En spinout-virksomhed fra DTU Fotonik har udviklet teknologi til at skabe strukturen direkte i titanium-materialet.

20. feb 2022

Myndigheder vil kontrollere vandinstallationer for legionella

Sundheds-, Bolig- og Miljøministeriet har i en række svar til Folketinget åbnet lidt op for, hvordan problemerne med legionella fremover skal løses.

19. nov 2021

13 døde af legionella på plejehjem: »Det er en umådelig trist besked«

Der er tidligere fundet legionella på ni ud af ti plejehjem. Nu svarer sundhedsministeren for første gang på, hvor mange dødsfald den livsfarlige bakterie specifikt har kostet blandt de ældre beboere på landets plejehjem.

10. nov 2021 7