Bliver dyr mørkere eller lysere som følge af global opvarmning?

En gammel regel fra før Darwin siger, at dyr bliver mørkere, når klimaet bliver varmere. Men måske har vi misforstået reglen, mener forsker, der hævder, at den globale opvarmning mange steder kan give os mere lyse dyr.

8. jan 2021 5

Videnskabens Top-5: Globalisering ensretter naturen – på godt og ondt

Indførte dyr og planter gør økosystemerne verden over mere og mere ens, men de kan også være med til at rette op på artsnedgang.

24. dec 2020

På kollisionskurs: Gigantisk isbjerg 50 km fra britisk pingvin-ø

Øen Sydgeorgien er hjem for mere end to millioner pingviner og sæler, i det sydlige Atlanterhav. Isbjerget er dobbelt så stort som øen.

11. dec 2020 9

Bildæk-kemikalie kan være skyld i massedrab på laks

Ifølge amerikanske forskere spredes et kemikalie fra bildæk til vandløb på den amerikanske vestkyst, hvor det tager livet af den truede sølvlaks. Det samme sker sandsynligvis i resten af verden.

7. dec 2020 20

Fotoudstilling: Tigeren i træet og mange andre dyr

Statens Naturhistoriske Museum har for første gang besøg af verdens mest prestigefyldte natur-fotoudstil­ling. Den viser naturen fra sin smukkeste side – men også alt det, vi mennesker ødelægger.

5. dec 2020

Danske forskere på vej til at få bugt med dødbringende giftbid

Trådformede vira hjælper DTU-forskere med at opspore brugbare antistoffer mod eksotiske bid i menneskets eget immun­system.

24. nov 2020

Energistyrelsen sætter stor havmøllepark i fugleområde på pause

European Energy forstår ikke, hvorfor regeringen nu har valgt at sætte havvindmølleprojektet Omø Syd på pause. Dansk Ornitologisk Forening kalder det for en halv sejr.

17. nov 2020 3

Klimaforandringer får arktiske dyr til at migrere tidligere end før

Både rensdyr og kongeørne migrerer hvert år tidligere end før på grund af de stigende temperaturer i de arktiske områder.

15. nov 2020 5

Danske forskere finder antistof mod bid fra den europæiske sorte enke

Fremover vil man kunne bruge humant antistof i stedet for at skulle oparbejde antistof i heste.

12. nov 2020

Minkindustriens endeligt er godt for klima, luftkvalitet, sundhed og miljø

Uden minkindustrien falder landbrugets CO2-udledning med halvanden procent. Samtidig kan Danmark komme tidligere i mål med opfyldelsen af EU's ammoniakkrav.

11. nov 2020 206