Virksomheder: Kandidater fra DTU ved for lidt om bæredygtighed

Hos DTU har man igangsat flere nye initiativer for at imødekomme erhvervslivets ønsker og afviser, at man er kommet for sent i gang med området.

26. aug 2022 5

Ledige dimittender risikerer at hænge fast i arbejdsløshed

Antallet af ledige, der blev uddannet i sommeren 2019, er langt højere et år efter deres dimission end normalt. IDA er bekymret for, at de bliver overhalet indenom af nyuddannede fra i år.

24. sep 2020 2

Færre unge søger ind på et ingeniørstudie

I år har 7.119 ansøgt om at komme ind på en ingeniøruddannelse. Det er 164 færre end sidste år. Til gengæld vil flere kvinder være ingeniører.

8. jul 2019 9

Mandschauvinisme får unge kvinder til at droppe ingeniørkarrieren

Et nedladende kvindesyn og manglende fokus på at løse samfundsmæssige problemer får amerikanske kvinder til at droppe ingeniørfaget efter deres uddannelse.

25. aug 2016

Netcompany satser benhårdt på nyuddannede

via Finans Den danske it-virksomhed Netcompany har næsten fordoblet antallet af ansatte over to år ved at plukke de bedste elever direkte fra universiteterne.

1. feb 2016

Holstebro går på jagt efter de internationale studerende

Nyt dansk projekt skal få studerende fra bl.a. ingeniøruddannelser til at blive i Danmark efter deres eksamener.

30. dec 2015

Find dit første job på Jobtræf Aarhus

Uanset om du sporet dig ind på drømmekarrieren eller ej, har du på Jobtræf Aarhus rig mulighed for at speeddate med de over 35 virksomheder på messen og måske vende hjem med et studiejob på hånden.

20. okt 2015

Bygningsingeniørstuderende: Kombinér tal og formler med jura og økonomi

Mange ingeniørstuderende ender en dag som projektledere, og for at være klædt på til det er det en god idé at kombinere ingeniøruddannelsen med andre fag, mener Morten Slott. Han har selv suppleret sin civilingeniør-retning med eksterne tilvalgsfag i jura og økonomi.

19. okt 2015

Ni ud af ti ingeniør-jobopslag: Nyuddannede? Ellers tak

Jobsøgning for ingeniører er ikke nødvendigvis en fest, hvis man er nyuddannet. I en stikprøve foretaget af ingeniørforeningen, IDA, fremhæver ni ud af ti tilfældige ingeniør-jobannoncer erfaring som et væsentligt krav til stillingen. Hos IDA ærgrer man sig og efterlyser mere stillingtagen fra arbejdsgiverne.

24. aug 2015

Nyuddannede diplomingeniører stryger direkte i job

To tredjedele af de nyuddannede diplomingeniører er i arbejde inden for to måneder efter, de har afsluttet deres uddannelse. Det viser en undersøgelse fra DTU.

30. jun 2015