Defekt lampe får Gladsaxe-senderen til at gå disko-amok

Den 220 meter høje tv-mast i Gladsaxe, kendt som Gladsaxe-senderen, har problemer med hindringslyset, som ikke skifter korrekt mellem dagslys og natlys. Flere naboer har oplevet kraftige blitz-lys om natten. Nu er der ‘No flight’-zone i luftrummet ved masten.

26. aug 2020 6

Sidste offentlige DVB-transmission er sendt: Farvel til første generation digitalt tv

Med et par måneders forsinkelse blev det sidste DVB-transmission til antenne-tv sendt i nat kl.00.01. Fremover kan du kun se antenne-tv med en DVB-T2-modtager.

2. jun 2020 6

150.000 danskere kan miste tv-signalet om en måned

Ældre fjernsyn, der ikke kan modtage DVB-T2-signaler, går helt i sort fra 31. marts, når 700 MHz-frekvensbåndet overgår til mobilt bredbånd, blandt andet 5G. Kulturministeriet vurderer, at op mod 150.000 danskere bliver ramt.

28. feb 2020 46

Pejlevognen er fyldt 50 år: Var det hele bare bluff?

Den skræmmende vogn, som udpegede sortseere, har rundet et skarpt hjørne. Vi ser tilbage på starten sammen med manden, der introducerede vognen til Danmark.

31. dec 2019 6

Spørg Scientariet: Hvorfor kræver tv større antenner end radio?

En læser undrer sig over, at man kan fange FM med små antenner, mens den ikke går, når man skal opfange tv-signaler. Det svarer DTU-professor på.

5. apr 2018 25

VIDEO: Byg din egen TV-sender for lommepengene

For få penge kan man skabe sin egen TV-sender med open source software. Og det er skam tilladt at sende i Danmark, hvis reglerne følges.

26. jan 2018 3

Vinteren kommer i Game of Thrones ... Kan klimamodel sige hvornår?

Metangas fra drager kan give global opvarmning, og klimaet ved Muren minder om det i Lapland. Tre britiske universiteter har rettet deres klimaøjne mod fantasyuniverset i tv-serien Game of Thrones.

23. dec 2017 3

Kludetæppe af digitale medier afløser den gamle ‘Gå indenfor og tænd for DR’

Forsvindende flow-tv og luftbåren radio medfører en ny æra for beredskabsmeddelelserne. Men ingen ved, hvor sikre de nye metoder er.

26. jan 2017 14

Politiet om Yousee-sag: Komplicerede tekniske undersøgelser kan tage måneder

En mand er stadig sigtet i sagen om Yousees nytårsnedbrud, men politiet ved endnu ikke, om der skal rejses tiltale mod ham. Samtidig kan tekniske undersøgelser vare flere måneder endnu.

19. jan 2017 3

Nye oplysninger får politi til at løslade sigtet i Yousee-sag

Københavns Politi vil ikke kræve den sigtede i sagen om Yousees omfattende nytårsnedbrud varetægtsfængslet på grund af nye oplysninger.

6. jan 2017 13