Coronadetektiv i ny bog: Hvordan håndterer vi fremtidens pandemier?

Virusforskeren Lone Simonsen har skrevet en bog, der tager os igennem SARS-CoV-2- pandemien fra de første host til diskussionen om virussens eftermæle.

28. jun 2022 2

Seneste Omikron-variant har forpurret sygehusbehandling med antistoffer

Flere tusinde danskere er blevet behandlet med det monoklonale antistof sotrovimab, der kan bruges som alternativ til en vaccine. Det virker dog dårligt mod den mest dominerende variant.

17. maj 2022

Et år efter corona-indlæggelse lider britiske patienter stadig af senfølger

Kvinder og overvægtige slår ud i statistikken i nyt britisk studie, der viser, at andelen af covid-patienter med senfølger er stort set det samme ét år efter udskrivning fra hospital.

25. apr 2022 5

Fagligt talt: Flagermus i Danmark bærer forskelligartede coronavirus

7. apr 2022 1

PODCAST: Europa er også afhængig af russisk atombrændsel

Mens der er stor opmærksomhed om de europæiske landes afhængighed af russisk gas, er det gået ubemærket hen, at en række atomkraftværker i Europa får leveret deres brændselsstave fra Rusland. I ugens Transformator gør vi også status på coronapandemien to år efter de første restriktioner.

18. mar 2022 24

På vej mod en sæsonvaccine mod corona: Hvordan undgår vi rent gætteri?

Den årlige influenzavaccine ­er baseret på viden om smitte på den anden side af Jorden. Men hvad skal man vide for at producere en sæsonvaccine mod corona?

13. mar 2022

Ledelse under og efter corona

Eskil Thuesen

Undskyld det lange fravær – men som så mange andre, har de sidste par år i høj grad handlet om krisehåndtering. Der er ikke fordi vi i Movia har været meget hårdt ramt, sammenlignet med vore kolle...

Bombarderer covid-patienter med lydbølger for at fjerne senfølger

En anerkendt speciallæge på Holbæk Sygehus komponerer musik til behandling af senfølgepatienter. Nu skal et kontrolleret forsøg dokumentere effekten.

27. feb 2022 28

Kæmpeforsøg skal vise, hvorfor folk med briller får mindre corona

Danske og norske forskere søger deltagere til et stort studie, som skal undersøge, i hvilket omfang briller beskytter mod coronasmitte. Baggrunden er et gådefuldt underskud af brillebærere blandt covid-patienter.

8. feb 2022 18

Millioner af kviktest købt til skoler og plejehjem uden at ane hvor godt de virker

Der er end ikke udstukket et mindstemål for evnen til at finde corona for de kviktests, som blandt andet folkeskolens genåbning baserer sig på. Regionen, som har ansvaret, vedstår sig ikke at kende deres præcision.

18. jan 2022 6