Mærsk klar med nyt design til metanol-skibe

I 2024 skal de første nye containerskibe med metanolmotorer sættes i søen. Se de første billeder af ny-designet containerskib med kurs mod klimaneutralitet.

8. dec 2021 45

Forsøg: Magnetbane skal skyde containere af sted på samlebånd

Om få måneder står et tysk testprojekt klar, som skal demonstrere, hvordan maglev-teknologien kan effektivisere godstransport.

23. aug 2021 23

IMO kræver overblik over tabte containere - men kritikere vil se mere handling

FN’s søfartsorganisation er klar til at indføre krav om registrering. Men kritikerne vil også se GPS-tracking, flere hævede containere, og uvildige inspektioner af containerne.

21. aug 2021 1

PODCAST: Tabte containere truer havmiljø og lystsejlere

Fragtmarkedet gløder, og fragtskibene læsses i op til til dæk af containere. Det øger risikoen for, at de ryger i havet i voldsomt vejr, for sikringen af containerne er ikke fulgt med de voksende laster. Ugens Transformator handler også om klimasikringen af de danske kyster, som ikke tager højde for IPCC’s nye vurderinger af de kommende havstigninger.

20. aug 2021

VIDEO: Usædvanligt fænomen i kæmpeskibe skaber problemer

I flere tilfælde har havarikommissioner peget på fænomenet parametrisk rulning, som en mulig årsag til skibes tab af containere.

20. aug 2021 10

Skibene bliver større – men sikring af containere er ikke fulgt med

Større skibe og højere stakke af containere øger presset på surringer og de twist-locks, som skal ­holde dem om bord. Det er på tide med nye retningslinjer, mener branchefolk.

20. aug 2021 1

Fragtskibe lastet til randen taber containere i tusindvis

Standarder for lastning af containerskibe er ikke fulgt med udviklingen, og skibene er fyldt som aldrig før. Både miljø og skibsfart mærker konsekvenserne, mens branchefolk advarer.

20. aug 2021 6

Gigantisk containerskib har sat sig på tværs i Suez-kanalen

Slæbebåde forsøger at trække det fri. Men der kan gå dage, før kanalen igen er farbar.

24. mar 2021 145