Fluorstoffer følger umiddelbart kolesterol: Derfor PFAS i æggeblommen - ikke i hviden

Det er ikke entydigt, hvor PFAS helst befinder sig i fødevarer. Forskeres bud kan pege i retning af, hvilke fødevarer der har højt indhold af fluorforbindelser.

27. jan 2023 5

Fusioneret gigant har ingredienserne til at blive en magnet for STEM-medarbejdere

Det nye selskab har 38 R&D-centre med cirka 2.000 medarbejdere globalt. Den ene virksomhed producerer fødevareingredienser, den anden enzymer.

18. dec 2022 1

For klimaet og pengenes skyld: Dansk landbrug risikerer at gå glip af væksteventyr

Dansk fødevareproduk­tion skal sadle om og i langt højere grad satse på bæredygtige højværdiafgrøder.

17. nov 2022 11

Kunstigt klimavenligt kød fra stamceller gror i petriskåle i nyt dansk forskningsmiljø

Danmark er rig på viden inden for fødevarer, biotek og ingredienser. Det kan få betydning for udviklingen af kultiveret kød og mælk, mener forsker.

10. nov 2022 22

Blødt fedtfrit bakterieskum kan erstatte den fede og klima-uvenlige flødeskum

I et nyt proof of concept erstatter mælkesyrebakterier fedt i flødeskum. Perspektivet er at lade bakteriebaserede alternativer erstatte flere CO2-tunge madvarer baseret på komælk.

8. nov 2022 7

Besøg DTU's forsøgshal: Eksperimenter med alt fra rejeskaller til ærtemos

DTU’s fødevareteknologiske forsøgshal bruges af studerende og forskere til at undersøge nye metoder til fødevare­produktion - ofte i tæt samspil med industrien.

6. nov 2022

DTU leder i tarmen efter svar på vores forskellige optag af PFAS

Selv om indtaget af forurenede fødevarer er det samme, kan tarmens bakterier have betydning for, hvor meget vi ophober.

9. sep 2022 4