Entrepreneurs make use of the biotech industry’s shared laboratories

Innovation in the life science industry has moved outside the large companies, which are increasingly actively supporting small researchers and providing them with start-up assistance in incubators.

19. jan 2022

Overblik over varianterne: »Jeg har altid mit sekventerings-apparat med i tasken«

Mads Albertsen var ved at sekventere bakterier i naturen, da coronaen ramte. Nu har han været med til at sekventere stort set alle positive PCR-tests i Danmark.

2. jan 2022 2

Vinder af VIDENSKABENS TOP 5: Semaglutid giver markant vægttab

Efter mange års forskning har Novo Nordisk dokumenteret en effektiv slankende effekt ved et nyt lægemiddel og fået det godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder.

23. dec 2021 1

Løsningen af proteinfoldningsproblemet er årets videnskabelige højdepunkt

Gennem et halvt århundrede har forskerne kæmpet med at forstå, hvordan proteiner er foldet. Med nye algoritmer og kunstig intelligens kan de nu for første gang forudsige foldning af proteiner.

16. dec 2021 5

Fordobler 20 års investeringer: Novo Nordisk udvider produktion i Kalundborg for 17 mia. kr.

Novo Nordisk har den store pengepung fremme i ny udbygning af sine produktionsfaciliteter i Kalundborg. 17 mia kr. frem mod 2027 er tæt på en fordobling af de seneste 20 års investeringer, og vil give 400 nye job.

13. dec 2021

Vacciner skal pulveriseres for at gøre transporten nemmere

Nogle vacciner skal opbevares ved ekstremt lave temperaturer, men forskere arbejder på at gøre dem mere robuste og enklere at distribuere.

6. sep 2021 2

Her kan vi lære noget: England klar med topmoderne vaccinefabrik

England har snart en vaccinefabrik klar, der på seks måneder kan forsyne hele befolkningen med vacciner

25. aug 2021 3

Bavarian Nordic: Her skal statsstøttet vaccine produceres

Regeringen har været noget uklar i mælet om, hvor en statsstøttet vaccine skal produceres, men nu slår Bavarian Nordic fast, at det bliver herhjemme

24. aug 2021 1

Forsker bag dansk vaccine: »Vi kan slet ikke få armene ned«

Ingen af de 45 forsøgspersoner oplevede alvorlige bivirkninger efter at have modtoget to stik med den danskudviklede ABNCoV2-vaccine, der også lader til at virke bedre mod mutationer end de allerede godkendte vacciner.

9. aug 2021 2

Professor om tredje stik: Lad os først få data på bordet og vende blikket mod verdens fattige lande

Flere partier åbner nu op for diskussionen om et tredje vaccinestik. SDU-professor vurderer sandsynligheden for et tredje stik som »rimelig stor«, men mener, at det er for tidligt at tage hul på diskussionen.

30. jul 2021 2