Sukker kan forbedre litium-svovl batterier

Ved at påsætte glukose på katoden, har forskere fra Monash Energy Institute formået at producere et sekundært svovl-metal-batteri med høj energitæthed og en levetid på 1000 cyklusser.

15. sep 2021

Solid state-batteriet kan revolutionere elbilerne: Nu bygges fabrikkerne

Pilotanlæg, der senere skal udbygges til at masseproducere solid state-batterier, kan stå færdige allerede i år.

31. aug 2021 9

Ny Samsung telefon overopheder på fly efter landing

En Samsung Galaxy A21 overophedede på et Alaska Airlines fly efter landingen og tvang passagerne ud i evakuering via ramperne.

26. aug 2021

GM kalder alle elektriske Chevy Bolt-modeller tilbage

En fejl på batteriet i elbilen Chevy Bolt har ført til, at GM tilbagekalder alle modeller produceret mellem 2019 og 2022. Det kan komme til at koste bilproducenten 11 milliarder kroner.

25. aug 2021 3

Campingvognen lader elbilen mens du sover

En campingvogn nedsætter rækkevidden for en elbil markant. Men det er der råd for.

24. aug 2021

Lovende udviklinger for metal-luft-batteri

Over sommeren har vi set fremskridt inden for udviklingen af calcium- og jern-luft-batteriteknologi. Men der er stadig lang vej til kommercialisering.

24. aug 2021 3

Producent hævder »gennembrud« for natrium-ion-batterier: SDU-forsker er kritisk

Leder af Center for Industriel Elektronik på SDU, Thomas Ebel, udtrykker en vis skepsis for, om CATL’s nye natrium-ion-batteri virkelig er det »gennembrud«, som batterivirksomheden selv hævder. Han anser dog overordnet batteriteknologiens potentiale for »enormt«.

10. aug 2021 9

Sådan påvirker vægten elbilens forbrug

Lang rækkevidde betyder ikke nødvendigvis, at elbilen er energieffektiv. Det viser en ny norsk test af rækkevidde i elbiler.

27. jul 2021 50

Kommercielle aktører vil have nettilsluttede batterier fritaget for tariffer

Et konsortium bestående af fem virksomheder mener, at kommerciel ellagring i stor skala lige nu bremses af dobbelt tarifering, da batterier i visse tilfælde betragtes både som en produktions- og en forbrugsenhed.

17. dec 2020 11

Solidstate-batteri står foran muligt gennembrud

Et batteri med ekstrem højt energiindhold, hurtig opladning og lang levetid er kommet lidt tættere på. Dansk batteri-professor kalder amerikansk forsøg med batteri med fast elektrolyt meget lovende.

10. dec 2020 7