Jordbakterie genererer triangulær molekyle, der kan bruges til jetbrændstof

Bakterien streptomyces, der findes i jord, producerer et triangulært molekyle, der kan bruges til at producere jetbrændstof. Det viser ny forskning ledt af DTU-forsker.

1. jul 2022 7

Forskere frygter epidemier, når global opvarmning frigiver bakterier fra smeltende gletsjere

I tibetanske gletsjere har kinesiske forskere fundet næsten 1.000 bakteriearter fra prøver af sne og is. De frygter, at der, i takt med gletsjerne smelter, vil blive spredt sygdomme.

29. jun 2022

RNA-virusser i havet har stor indflydelse på mængden af udledt CO2

Ny forskning viser, at RNA-virusser spiller en stor rolle i havenes økosystemer ved at sætte sig på CO2-udledende alger og amøber.

14. jun 2022 2

To ud af tre hoteller på spanske ferieøer er inficeret med farlige legionella-bakterier

Legionella-bakterien kan være dødelig og ser ud til at sprede sig til flere og flere hoteller på en række populære spanske turistøer.

12. jun 2022

Kviktest til køer forhindrer, at mælk bliver hældt i kloakken

Elektroingeniør Tomas Ussing har udviklet en test, som viser landmanden, om koen skal behandles for yverbetændelse eller ej. Målet er at spare anti­biotika og spildt mælk.

23. maj 2022 4

Teknologisk Institut og Seruminstituttet advarer: Sætter vi temperaturen ned på det varme vand øges risikoen for legionella

Ønsket om at spare på energien ved at sætte brugsvandstemperaturen ned kan øge risikoen for at få en potentielt dødelig lungebetændelse fra legionella-bakterier.

14. mar 2022 3

Gensplejset bakterie æder CO2 - og producerer acetone og alkohol

Forskerne bag en ny fermenteringsproces, der bruger en CO2-slugende bakterie, håber, at deres arbejde kan danne grundlag for CO2-negativ produktion af nyttige, industrielle kemikalier i fremtiden.

5. mar 2022 11

Legionella-bombe: Tredobling i København

Hovedstaden oplevede sidste år det højeste antal smittede nogensinde med den potentielt dødelige legionella-bakterie, afslører nye tal fra Statens Serum Institut (SSI).

23. feb 2022 3

Implantater med nano-overflade skal stoppe kroniske infektioner

Nanostrukturer i overfladen på implantater forhindrer bakterier i at sætte sig fast. En spinout-virksomhed fra DTU Fotonik har udviklet teknologi til at skabe strukturen direkte i titanium-materialet.

20. feb 2022

Overblik over varianterne: »Jeg har altid mit sekventerings-apparat med i tasken«

Mads Albertsen var ved at sekventere bakterier i naturen, da coronaen ramte. Nu har han været med til at sekventere stort set alle positive PCR-tests i Danmark.

2. jan 2022 2