Forskere har skabt biocement af tis og bilskrot

Ved at kombinere karbidslam med urin fra pattedyr har forskere fra Singapore skabt en ny type biocement, der angiveligt skulle være både grønnere og mindre energikrævende end konventionel cement.

13. jun 2022 1

Undren fra energi-ingeniør: 'Når én stor varmepumpe kan gøre det, hvorfor så installere små på ethvert rækkehus?'

Tidligere chefkonsulent for Energistyrelsen mener, at rækkehusbyggeri med varmepumper på alle huse kun giver ulemper.

26. apr 2022 36

DEBAT: Uden materialepas får vi ikke genbrugt byggeaffaldet

Byggematerialer uden identitet er affald. Men med et materialepas skifter anlægs- og byggeprojekter fra at være potentielle affaldslagre til materialebanker. Derfor er materialepas for anlægsarbejder et vigtigt værktøj i den cirkulære omstilling.

30. mar 2022 1

Et net af ultratynde kulfibertråde i spil som afløser for betonkrævende armering

Et armeringsmateriale, der ikke kræver tykke lag af ­beton som rustbeskyttelse, vil kraftigt reducere byggeriets CO2-udledning. Kul­fiber er et godt, men udfordrende bud.

6. mar 2022

Klimavenlig bornholmsk hotelfløj bygget i granit og træ

Hotellet Green Solution House på Bornholm har skruet helt op for de grønne ambitioner med en ny værelsesfløj med fuldt fokus på bæredygtighed.

6. mar 2022

Nu skal CO2 skæres af nybyggeri: Værktøj fra islandsk professor regner den ud

Når nybyggerier næste år skal vise, at de har et lavt CO2-aftryk, så er det Harpa Birgisdóttirs værktøj, de skal bruge. Det bliver en gamechanger.

5. mar 2022 2

Britiske ingeniører: Lav betongulvet buet og spar 75 procent materialer

Britisk forskergruppe demonstrerer buet betondæk, der kræver 75 procent mindre materiale end flade betondæk. Og så kan det tilmed skilles ad og genbruges.

27. feb 2022 18

Rainwater for toilets and washing machines saves electricity and reduces the need for cleaning

A new city district in Aarhus is the first to use reclaimed water from a utility for toilets and washing machines. Assessment indicates savings in groundwater, electricity, cleaning—and that a plastic tank is better than steel for storage.

23. nov 2021

CO2-prisen skal op, hvis cirkulært byggeri skal slå igennem

Interessen for at genbruge og bygge cirkulært vokser, men for at metoden kan opskaleres og give store CO2- og ressourcebesparelser, er der behov for bedre dokumentations- og beregningsmetoder, større udbud og højere CO2-pris.

3. nov 2021 1

Byggeboom truer klimamålet - uden CCS er der ingen chancer

Selvom mange drømmer om at udfase cement- og betonproduktion, kan materialet ikke undværes. Faktisk bliver behovet bare større de kommende 30 år, hvor vi forventes at blive to milliarder flere.

7. sep 2021 15