Hurtigere og stærkere: UR præsenterer deres største robot til dato

Universal Robots har netop præsenteret deres største, hurtigste og stærkeste robot på messen Automatica i München. Nydesignet led har givet ekstra fart på bevægelserne og mere moment.

23. jun 2022

Robot scanner skibsskrog med autonomi som en Tesla

Opstartsvirksomheden Blue Atlas Robotics har udviklet en undervandsrobot, der omsætter inspektionsdata til en detaljeret 3D-model og dermed forbedrer beslutnings­grundlaget for vedligehold af skibsskrog, havne og vindmøllefundamenter.

22. jun 2022

Automatisering og førerløse S-tog kan aflive regionaltogene på Kystbanen

På lokal- og regionalstrækninger kan ­automatisering spare op til 45 procent energi og øge kapaciteten, forudser baneleverandør.

21. jun 2022 11

Israel afslører ny automatiseret krigsteknologi: Vil teste førerløs robot-kampvogn i 2023

Kampvognen kan affyre Spike-missiler og selvstændigt detektere og angribe en potentiel trussel.

20. jun 2022 14

Smarte termostater er endnu et skridt på vej væk fra gasopvarmning

Forsyningskrise og mangel på arbejdskraft står i vejen for hurtig udbredelse af elektroniske termostater, lyder det fra Danfoss.

26. apr 2022 26

Danske robotter klar til saltning af veje - men ikke én har fået lov at køre

Tre og et halvt år efter transportministeriet lancerede ideen om en forsøgsordning for mobile robotter i trafikken, er der ikke givet en eneste tilladelse. Den danske robotklynge frygter, at et potentielt eksportmarked forsvinder, hvis reglerne ikke bliver mere fleksible.

21. apr 2022 1

Magneter erstatter servodrev: Transportbåndet svæver frit i alle retninger

Kan man erstatte servodrev med magneter? Det undersøger den danske maskinbygger PJM og automationsforskere på Aalborg Universitet. De har begge investeret i et nyt magnetisk transportsystem.

21. mar 2022

Mobile robotter skal hente regnekraft i skyen med 5G: 'Automatisering skal være plug and play'

Forskere og en række store danske industrivirksomheder vil forbinde flåder af mobile robotter med 5G, så regnekraften kan rykkes i skyen. Det skal sænke barrieren for at automatisere med mobile robotter.

16. mar 2022

En halv million elbiler om året: Tesla tæt på at starte produktion i Berlin

Manglende miljøgodkendelser har forsinket starten af Gigafactory 4 i Berlin. Nu er de nødvendige tilladelser på plads, og de første elbiler kan produceres.

7. mar 2022 9

Microchip crisis boosts repatriation of product development: Tesla leads the way

The ability to quickly change products according to the available components will be a key competitive parameter in 2022 with the continuation of long delivery times for microchips and other electronic components.

25. jan 2022