Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Mystik om russisk eksplosion og forhøjet stråling - mindst fem dræbt

Et nukleart krydsermissil med tilnavnet Skyfall er blandt de mulige syndere bag en ulykke i Hvidehavet i sidste uge, som fortsat er omgærdet af mystik.

15. aug 2019 6

Det slog aldrig igennem: Atomdrevne luftskibe

Hindenburg-katastrofen satte en stopper for zeppelinerne, men i 1960’erne forsøgte Goodyear og andre at genoplive dem til passager- og fragttransport – nu med en atomreaktor som fremdrivningsmiddel.

10. aug 2019 2

Dårlige svejsninger forsinker fransk atomkraftværk i tre år

Den franske atomkraftmyndighed, ASN, vil ikke lade en ny reaktortype starte, før otte svejsninger er blevet repareret. Det forsinker reaktoren i mindst tre år yderligere.

9. aug 2019 69

3.700 ton uranmalm i Risø forurener grundvandet efter 40 år under åben himmel

For tre år siden opdagede Roskilde Kommune, at Risø havde oplagret sydgrønlandske skærver, så jord og højtliggende grundvand var blevet forurenet langt over grænseværdierne.

8. aug 2019 1

Sådan afdækkede danske eksperter omfattende skader på norsk atomreaktor

Alvorlige korrosionsskader afgjorde reaktorens skæbne: permanent lukning. Læs her, hvordan eksperterne kom frem til den konklusion.

5. aug 2019 6

Op og Ned for atomkraft

Poul-Henning Kamp

Et kort nyheds-resume fra atomkraft verdenen: Kina har genstartet bygningen af atomkraft: Seks reaktorer og ialt 7 GW. Kinas fokus er skiftet i retning af deres egen Hualong-One design, formodent...

Om to uger er det slut: Svenskerne strømmer til Barsebäck for at se det indefra

Rundvisninger på det nedrivningsdømte atomkraftværk er et kæmpehit denne sommer, godt hjulpet af HBO-serien ‘Chernobyl’. Om to uger er det endegyldigt slut med besøg.

3. aug 2019 50

Internationale forskere bekræfter: Radioaktiv sky kom fra russisk anlæg

Det er fortsat uopklaret, hvorfor en stor radioaktiv sky spredte sig over Europa i 2017. Men en ny videnskabelig artikel med blandt andet danske målinger mener at kunne identificere oprindelsen.

30. jul 2019 26

Boom i mobile atomreaktorer skaber frygt hos norsk atomberedskab

33 år efter Tjernobyl-ulykken har atomtruslen ændret sig. Der kommer flere mobile atomreaktorer langs den norske kyst, og det stiller nye krav til målinger og beredskab.

30. jul 2019 32

Hedebølge lukker atomreaktorer i Frankrig

Det er ikke første gang, en atomkraftreaktor må lukkes på grund af varmt vejr. Alligevel maner atomkraftforeninger til ro.

24. jul 2019 50