DTU-forsker: Forkert på forhånd at udelukke atomkraft i Danmark

Vi skal undersøgt, om atomkraft skal være en del af Danmarks vej mod klimaneutralitet, siger DTU-forsker. Klimaprofessor kalder det en ligegyldig diskussion.

23. feb 2021 39

Polsk atomkraftprojekt vækker bekymring på Bornholm

Trods tysk modstand planlægger Polens regering at bygge seks nye atomreaktorer frem mod 2043 mindre end 200 kilometer fra Bornholm.

22. feb 2021 40

EU-politikere går efter 'atomkraft-renæssance' med opsigtsvækkende rapport: »Det er rystende«

»Det er så voldsomt med falske antagelser og påstande i rapporten, at det er rystende,« siger dansk energiprofessor om en ny rapport, der konkluderer, at atomkraft er billigere end både vind- og solenergi.

19. feb 2021 73

Tyske og canadiske atomkraftværker sætter nye verdensrekorder

Grohnde-atomkraftværket i Tyskland har som den eneste reaktor i verden produceret over 400 terawatt-timer strøm. Samtidig har en enhed på det canadiske Darlington-anlæg sat ny verdensrekord for antal dage i drift.

9. feb 2021 179

Fortrolig rapport: Iran fremstiller udstyr til hovedingrediens i atombomber

Iran har meddelt FN's Internationale Atomenergiagentur, at det mellemøstlige land har planer om at fremstille uranmetal, som ellers er forbudt i henhold til atomaftalen fra 2015, fordi uranmetal potentielt kan bruges til at fremstille atomvåben.

18. jan 2021 15

Rolls-Royce vil halvere rejsetiden til Mars med atomteknologi

Det britiske rumagentur vil forkorte rejsetiden til den røde planet ved trække på Rolls Royces ekspertise inden for atomkraft. Nasa gør allerede fremskridt inden for teknologien.

14. jan 2021 9

Forskere advarer om radioaktiv forurening under udgravning af flod nær Tjernobyl

En ny sejlrute fra Sortehavet til Østersøen kræver udgravninger af floden Priyiat kun 2,5 kilometer fra Tjernobyl-reaktoren.

23. dec 2020 33

Knald eller fald: Atomkraftens nye ansigt?

I flere lande stiger opbakningen til atomenergi, Kina er nødt til at satse på det – og nye, mere kompakte og modulære reaktorer er på vej. Men er atomkraft overhovedet konkurrencedygtig?

18. dec 2020 82

Podcast special: Atomkraften rører på sig – er en renæssance på vej?

Kina trækker opad i prognoserne, og i flere lande stiger opbakningen til atomkraft. Vi tager temperaturen på den nok mest omstridte måde at producere elektricitet på.

18. dec 2020 261

Dansk teknologiudvikler får godkendt avancerede flydende atomkraftværker

Værket fra Seaborg Technologies er baseret på smeltet-salt-teknologien. Direktør kalder det et kæmpe skridt frem mod et rent kommercielt værk.

18. dec 2020 13