Novo Nordisk Fonden vil trække lod om bevillinger: Skal give plads til skæve ideer

Ensartede målsætninger og store prestigeprojekter er gift for den skæve idé, mener en gruppe forskere. En modgift kunne være lodtrækning, mener nogle.

26. jul 2022 3

Ingeniørmanglen åbner for kreative løsninger: 4 ledere fortæller hvad de gør

Der mangler kvalificeret arbejdskraft inden for ingeniørfaget, men der skal stadig ansættes folk. Fire ansvarlige fra branchen fortæller om mulige løsninger.

14. jul 2022 1

Arbejdspres og travlhed: Hvert andet IDA-medlem dropper efteruddannelse

Hvert andet IDA-medlem droppede et efteruddannelsesønske sidste år på grund af travlhed, og det er problematisk, mener Ansattes Råd i IDA.

21. feb 2022

Hun lægger fundamentet for at starte selv: Studerer sundhedsinnovation

Ingeniører, læger og andre sundhedsfaglige samles for at udvikle ­kompetencer i behovsdrevet ­innovation. For Catharina Holland ­nærer det drømmen om at starte egen virksomhed.

4. feb 2022

Headhunterne har travlt: Sådan udnytter du det gunstige arbejdsmarked

Virksomhederne hyrer løs og det åbner nye karriere­muligheder og fristende tilbud – men husk også at holde hovedet koldt på det glohede jobmarked.

3. feb 2022

De er jernbanens mest efterspurgte eksperter - men om få år kan det være slut

I dag er de såkaldte validatorer en kritisk ressource på jernbaneprojekter, men om ti år kan jobtitlen være udgået i Danmark. Den udsigt bekymrer dog ikke ung ingeniør på området.

3. feb 2022 1

En psykologisk kontrakt med AI?

Astrid Galsgaard

Når du starter på en ny arbejdsplads, starter du også en række nye relationer til kollegaer og chefer. Disse relationer vil forløbe efter nogle mere eller mindre formaliserede foreskrifter og aftal...

Sig goddag til den nye whistleblowerlov: Kritisable forhold skal frem i lyset

I dag træder den nye whistleblowerlov i kraft, og derfor får det danske arbejdsmarked fremover flere kanaler, medarbejdere kan fløjte gennem. Det der nemlig i offentlighedens interesse, når skidtet bliver afdækket, mener Justitsministeren.

17. dec 2021

Virksomheder på største medarbejderjagt i mere end 10 år

Hen over sommeren er udbuddet af stillingsannoncer 110 procent højere end på samme tid sidste år.

31. aug 2021

Forskelsbehandling får hver tredje til at sige op: Chefens hang til kæledægger får andre til at sige op

Når medarbejdere siger op på grund af chefen, skyldes det som oftest, at chefen har favoritter og gør forskel på folk, viser en undersøgelse. Det rører ved menneskets veludviklede retfærdighedssans.

18. jul 2021