Vira

Forskere håber, at gensaksen Crispr kan bane vej for en kur mod hiv

Amerikanske forskere har fundet nye gener med betydning for hiv’s replikation. At tale om en kur, mener dansk forsker dog, er at stramme den. Der skal andre ting til.

20. apr 2022

Corona-varianter er i stigende grad begyndt at udveksle gener: 'Lidt af en gyser'

I Danmark bliver mange nu smittet med flere corona-varianter samtidig, og SSI har konstateret, at varianterne udveksler store klumper af gener.

29. mar 2022 12

Forsker sætter spørgsmålstegn ved data i Lancet-artikel om danske coronadødstal

En nylig undersøgelse i The Lancet viser, at corona har medført tre gange så mange dødsfald i Danmark, som vi selv har noteret.

18. mar 2022 4

To år efter: Dødeligheden af covid er på niveau med sæsonbestemt sygdom

Omikron-bølgen minder nu om en almindelig, hård influenzasæson, når det kommer til antal dødsfald, viser nye tal fra SSI.

10. mar 2022 5

Det fjerde stik: Vil for mange vaccineboostere udtrætte immunsystemet?

Det europæiske lægemiddelagentur har udtrykt bekymring for, at for mange vaccineboostere svækker immunresponset. Internationale forskere anerkender bekymringen, mens dansk forsker ikke mener, at risikoen er så stor.

1. feb 2022 1

Ny undervariant af Omikron spurter frem - volder SSI kvaler i laboratoriet

45 procent af smittetilfældene i Danmark er nu med undervarianten af Omikron, BA.2, hvis opførsel undrer forskerne. Bl.a. har den vist sig umådeligt svær at dyrke.

19. jan 2022 2

Nyt studie: Derfor kan forkølelse beskytte mod covid-19 - også Omikron

Krydsreagerende T-celler efter en forkølelse kan forhindre covid-19, og denne gang spiller spike-proteinet ikke hovedrollen.

17. jan 2022

Aftale på plads: Nu kan SSI få produceret pistol-vaccine mod covid

DNA-vaccinen fra SSI har fået en producent, og Anders Fomsgaard håber, at den kan fange Omikron-varianten. Opstrammede testregler kan dog spænde ben for hurtig udrulning.

1. dec 2021 2

Dansk virksomhed spytter genanvendelige mundbind ud på trykkerimaskiner

Grafen og sølvoxid er nogle af de stoffer, som skal sikre tættere mundbind til sundhedssektoren. De kan til og med smeltes og genanvendes.

6. jul 2021 1

Ekstra advarsel: Risiko for hjertebetændelse blandt unge efter vaccination

I kølvandet på flere hundrede indberettede tilfælde af hjerteinflammation hos primært yngre mænd har FDA valgt at tilføje risikoen på vaccinernes indlægsseddel.

25. jun 2021 1