close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Vindmøller

DTU'ere tester mobil vindmølle på Roskilde

Den mobile vindmølle skal løse problemer, hvor den er. I fremtiden kunne det være i flygtningelejre eller til at drive fjern infrastruktur, men på Roskilde Festival handler det om at oplade telefoner og anlæg.

5. jul 2018 16

Kronik: Energiforliget er i hus – nu må energispareordning gentænkes

4. jul 2018

»Det er stadigvæk skatteborgerne, der skal betale for udbygningen«

Med den nye energiaftale holder staten stadig hånden under markedet for vedvarende energi, mens energislugere som datacentre ikke bidrager tilstrækkeligt, vurderer energiprofessor.

29. jun 2018 21

Fronterne blødes op før afgørende forhandlinger om energiforlig

Regeringen er nu klar til at bygge tre havmølleparker mod tidligere én, sagde finansminister Kristian Jensen før de afgørende forhandlinger om et nyt energiforlig onsdag efterniddag

27. jun 2018

Vestas flytter fokus fra vindkraft til hybridværker

via GridTech Verdens største vindmølleproducent vil nu også være nummer et på hybrid-kraftværker i erkendelse af, at energiverdenen ændrer sig med ekspresfart.

27. jun 2018

Superledende generator skal gøre vindmøllerne lettere

Drømmen om en superledende vindmøllegenerator er kommet et skridt nærmere, efter at den første proto­type er blevet testet. De ni partnere i EU-projektet EcoSwing ser nu frem til at få generatoren sat på testmøllen i Danmark.

26. jun 2018 14

Lange vindmøllevinger skal bygges i kompositmaterialer

Tendensen mod stadigt længere vinger får DTU og vingeproducenten LM Wind Power til at arbejde tæt sammen om nye kompositmaterialer, der er lettere, stivere og bedre kan modstå revner.

20. jun 2018 4

Kronik: Sådan blev vindmøller en gevinst for elsystemet

13. jun 2018 10

Facebook får norsk vindmøllestrøm - danske forbrugere får ekstraregning

Facebook offentliggjorde for nylig, at deres center i Odense skal køre på norsk vindmøllestrøm. Det giver danske skatteborgere en ekstraregning på grøn strøm til centret.

13. jun 2018 49

Kronik: Vindmøller skal producere grønt brændstof til skibsmotorer

31. maj 2018 31