close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Veje

City-plan: Motorvejsknudepunkt på Vesterbro

Motorringgade langs søerne i København, en stor udfletning på indre Vesterbro og en ny bro til Amager. Der blev tænkt ud af boksen i den byfornyelsesplan, som Ingeniøren præsenterede i februar 1969.

3. jun 2018 3

Ny asfalt skal spare danske bilejere fem pct. brændstof

En ny klimavenlig asfalt kan gøre det lettere for bilens dæk at rulle hen ad vejen, hvilket kan spare bilejere for fem pct. af deres benzinregning. Det skal testes på 50 km vej nu.

23. maj 2018 22

Ny ringgade skal forbinde Aarhus’ landeveje

En 300 meter lang bro står nu klar til at føre den nye ringgade over Aarhus’ baneterræn. Ringgaden skal føre den gennemkørende trafik uden om midtbyens snævre gader.

27. apr 2018 7

Spørg Scientariet: Hvorfor har vi stadig dybe, farlige grøfter ved vejen?

En læser undrer sig over, hvorfor de dybe grøfter i vejkanten ikke for længst er fyldt op, så uheldige trafikanter ikke bliver slået ihjel af dem. Det svarer Vejdirektoratet på.

4. apr 2018 50

Video: Da Aarhus Å blev asfalteret

Da trafikken i Aarhus blev tungere og tættere i 1930'erne, blev det besluttet at overdække åen og lave en ny vej. Se, hvordan det foregik og hør om, hvorfor asfalten blev fjernet igen. Vi er dykket ned i Ingeniørens arkiver.

11. mar 2018

Flere biler på vejene: Minister undsiger mål på 120 trafikdræbte

Transportminister Ole Birk Olesen erkender, at det bliver så godt som umuligt at nå ned på Færdselssikkerhedskommissionen mål for antallet af omkomne i trafikken. Men det vigtigste for ham er også, at antallet af ulykker pr. kørt kilometer falder. Det har målsætningen dog aldrig forholdt sig til, fastslår Rådet for Sikker Trafik.

16. feb 2018 16

Forsikring mod arkæologi-udgifter droppet

I Regeringens og DFs Vækstplan fra 2016 blev det foreslået at bygherrer skulle kunne forsikre sig mod uventede udgifter til arkæologiske udgravninger. Men planen er droppet igen

8. feb 2018 2

Asfaltveje skal kunne repareres uden at stoppe trafikken

Med et ligninbaseret bindemiddel skulle det blive lettere at reparere asfaltveje og at undgå at lukke dem i længere tid ad gangen.

7. feb 2018 1

Faktatjek: Kan vi køre hurtigere på motorveje uden at risikere flere ulykker?

Regeringen hævder, at man kan hæve den tilladte hastighed til 120 og 130 km/t på flere motorveje uden at øge risikoen for ulykker. Men påstanden er kun underbygget af fornemmelser – ikke undersøgelser.

5. feb 2018 75

Biltrafikken vokser massivt

Flere motorveje, sænket registreringsafgift og billig benzin har øget biltrafikken med næsten en femtedel siden årtusindeskiftet.

2. feb 2018 42