close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Værd at vide

Det koldeste sted på Jorden er koldere, end forskere hidtil har troet

Visse steder på Antarktis kan temperaturen nå ned på minus 98 °C – og så har DMI et overraskende bud på, hvor på kloden, der findes flest lyse timer.

28. jun 2018 8

Har Nasa ikke styr på sine beregninger af asteroidestørrelser?

Udover mystik om asteroidestørrelser bragte ugen godt nyt fra verdens største laser, og en vigtig intergalaktisk opdagelse fik et regnestykke til at gå op.

21. jun 2018 1

Supercomputere giver danske forskere gennemslagskraft

Ugens initiativ er et borgerforslag fra nogle af landets fremmeste måleeksperter, der vil give Danmark en tidssvarende lovgivning om tid. Ugens forvirring er sterile neutrinoer.

14. jun 2018 1

En minoritet på 25 procent kan gennemtvinge sin vilje

Ugens forskning i minoriteter og bier bestemmer den magiske størrelse, en minoritet skal have for at ændre en gruppes holdning eller norm, og opdager en overraskende egenskab ved biers talfornemmelse.

7. jun 2018 4

Kender du den kemiske forskel mellem ensrettet og modsatrettet vand?

Ud over vand er to 100-års jubilæer for hhv. Richard Feynman og flip-floppen emnerne i denne uges Værd at Vide.

31. maj 2018 7

Mennesket har forandret Jordens biomasse ud over alle grænser

Ikke alene er menneskers samlede masse næsten 10 gange større end massen af de vilde pattedyr – også for mange former for levende materiale har menneskers virkelyst haft vidtgående konsekvenser.

24. maj 2018 9

Videnskabelig rundtur: Fiskedynamik, den globale opvarmnings positive effekt og ekstrakoldt på rumstationen

Ny forskning forklarer fiskestimers pludselige drejning, global opvarming giver mere vindenergi, og rumstationen gør sig klar til at modtage nyt instrument, der bliver Universets koldeste sted.

17. maj 2018

100.000 frivillige deltog i verdens største kvanteeksperiment

Havde Bohr eller Einstein ret i deres syn på kvantemekanikken? Det er testet af 13 samtidige eksperimenter på fem kontinenter styret af frivilliges mere eller mindre tilfældige input.

10. maj 2018 8

Mælkevejens mysterier

Nogle forskere kortlægger med høj præcision position og bevægelse for milliarder af Mælkevejens stjerner. Andre spekulerer i eksistensen af vandrende og supertunge sorte huller, og atter andre prøver at få bedre styr på, hvad Mælkevejen egentligt vejer.

3. maj 2018 1

Lunefuld atomkraft: Indisk tøven og ny dansk debatbog

Indien bygger fortsat mange atomkraftværker, men ikke helt så hurtigt, som tidligere planer indikerede. På langt sigt har Indien planer om at gå over til thoriumreaktorer – det bør Danmark også gøre, mener dansk debattør.

19. apr 2018 165