Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Teknologiens Mediehus kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Værd at vide

Her er spørgsmålet, alle svarer forkert på

Astronomisk beregning giver et svar, som nok i første omgang vil overraske de fleste, hvorefter de vil sige ‘nåja’. Og så er der nyt om en magnetisk sans hos mennesker.

21. mar 2019

Kan kunstig intelligens forstå menneskelig intelligens?

At forstå, hvad andre tænker, er svært, især for maskiner – men nu har Google­firmaet DeepMind kastet sig over et nyt spil, der kræver netop dette.

28. feb 2019 1

Hvorfor har måner ikke måner?

Månen kunne have sin egen undermåne, men har ingen. Og så har forskere undersøgt, hvorfor svovl og bly er en skidt kombination for gamle malerier.

21. feb 2019 1

Skyd mikrobølger efter mørkt stof

Hvis mørkt stof består af partikler, der kaldes axioner, kan de iagttages med mikrobølger og et princip kendt fra lasere.

14. feb 2019

Har fisk også selvbevidsthed?

En pudsefisk foran et spejl opfører sig, som om den er klar over, at den ser sig selv. Hvordan det skal tolkes, er forskerne ikke sikre på.

7. feb 2019

El Niño bringer CO2 til nye højder

Britiske MetOffice spår, at den årlige stigning i atmosfærens indhold af CO2 bliver højere i år end de to foregående år.

31. jan 2019

Var supernova skyld i massedød?

Var det kosmisk stråling, der gjorde det af med en tredjedel af dyreslægterne i havet for 2,6 millioner år siden? Muligvis.

24. jan 2019 5

Kunsten at fejle optimalt

Forskere har sat tal på, hvor mange fejl man bør lave i læringssituationer.

17. jan 2019 3

Nedtælling til jubilæum

Næste år kan vi fejre 200 året for elektromagnetismens opdagelse.

10. jan 2019

Vi sender flaget til tops for det periodiske system

FN har udpeget 2019 til det internationale år for det periodiske system i anledning af 150-året for Dmitrij Mendelejevs første udgave af systemet.

20. dec 2018 2