close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Tog

Ny Ringsted-bane til ti milliarder åbner uden et eneste lyntog

DSB undlader at sætte lyntog, som kan fragte passagererne hurtigt mellem Sjælland og Fyn, ind på den nye jernbane mellem København og Ringsted. I stedet åbner den med ét regionaltog i timen til Nykøbing Falster.

13. nov 2018 32

Nu sidder der forstærkere, så du har bedre mobildækning i de fleste DSB-tog

DSB har allerede installeret de signalforstærkere, som sender mobilkommunikationen videre og sikrer dækning inden i hovedparten af de danske tog. Dermed er der kun 65 sorte huller langs jernbanen tilbage.

5. nov 2018 17

Ugens debat: Kan man købe tog som en hyldevare?

Fire leverandører er nu af DSB blevet prækvalificeret til at byde på 100 nye elektriske togsæt. Læserne på ing.dk havde mange gode forslag til, hvilke kriterier, der burde lægges til grund for valget.

3. nov 2018 6

Hollandske tog kan køre på batterier fra 2025

Togene i to hollandske regioner kan inden for få år køre på batterier hjulpet på vej af brændselsceller eller korte stræk med køreledninger.

1. nov 2018 35

Fire togproducenter i spil til at levere Danmarks nye eltog

Efter grønt lys fra Folketinget til at bruge 11 milliarder kroner på 100 nye elektriske togsæt har DSB nu prækvalificeret fire leverandører. DSB håber på at sætte de første nye togsæt i passagerdrift i 2024.

25. okt 2018 72

Lokomotivfører slog hastighedskontrol fra før dødsulykke i Taiwan

Søndag omkom 18 mennesker, da et tog i Taiwan kørte af sporet. Nu forklarer lokomotivføreren, hvad der skete.

24. okt 2018

KORT: Her er landets farligste jernbaneoverkørsler

Nogle af landets usikrede jernbaneoverkørsler, som næsten hvert år koster menneskeliv, bliver nedlagt i år. Men flere hundrede overkørsler bliver først nedlagt efter 2018, og nogle bliver stående på ubestemt tid.

24. okt 2018 12

Banedanmark fik millioner til at lukke farlige overkørsler i år, men gjorde det ikke

Folketinget gav for to år siden Banedanmark penge til at lukke de farlige jernbaneoverkørsler i 2018. Men arbejdet bliver ikke gennemført i 2018, og Banedanmark beholder pengene.

24. okt 2018

GRAFIK: Sådan skal udrulningen af ERTMS forløbe

Som det første sted i Danmark kører togene mellem Frederikshavn og Lindholm nu på det digitale signalsystem ERTMS. Nu følger en række kritiske deadlines, som skal holde, hvis det skal lykkes at få systemet i drift over hele landet i 2030.

23. okt 2018

32 dødsfald på ti år: Danmark har stadig 314 livsfarlige jernbaneoverkørsler

Efter to dødsfald i en jernbaneoverkørsel tidligere på året oplyste myndighederne, at 119 af landets jernbaneoverkørsler stadig ikke er sikret mod ulykker. Men tallet er næsten tre gange så højt, når man regner lokalbanerne med, viser en ny opgørelse.

23. okt 2018 27