Ukendt

  • Ing.dk er under ombygning - vi er tilbage mandag med nyt udseende. Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere.

Sundhedsdata

Nu skal der deles sundhedsdata over grænsen: Spørgsmålet er, hvad vi vil gå med til

Det europæiske sundhedsdataområde skal bl.a. gøre det nemmere for EU-landene at dele sundhedsdata.

28. maj 2022 2

Danmarks store genomcenter sadler om: Alt for få patienter bliver hjulpet

Nationalt Genom Center har indtil nu kun leveret helgenomsekventering til 1.500 patienter af de op mod 60.000, som er målet de næste to år frem. Centret står derfor overfor en "opgavetilpasning", der blandt andet flytter sekventeringsopgaver til regionerne.

23. maj 2022 7

Harmonisering af Big Data giver Life Science internationalt spring fremad

Genetiske analyser, avanceret diagnostik, store databaser med sundhedsdata og sensorbaseret monitorering af patienter 24-7 – alt dette muliggør et helt nyt niveau af personlig behandling baseret på Big Data. Løsningen ligger i harmonisering og standardisering af de kolossale datamængder, men der mangler danske eksperter til at udvikle fremtidens standarder inden for life science.

Sponseret indhold
17. maj 2022

Danske unge drikker stadig mindre - måske hjulpet af corona

Den årlige undersøgelse af ‘Danskernes Sundhed’ viser fortsat fald i alkoholforbruget hos de unge. Tendensen kan være forstærket af coronarestriktioner.

11. mar 2022

Skosåler med sensorer sladrer om Parkinsons sygdom

Et par tynde såler i skoene kan fortælle neurologiske patienter, hvordan det går med deres sygdom – fordi sensorer i sålerne registrerer, hvordan de selv går.

14. feb 2022 2

Data-bommert under serverflytning forsinker 30 danske forskningsprojekter

Version2 30 forskningsprojekter er blevet forsinket i deres arbejde, da 18 TB data blev slettet i forbindelse med overflytning fra én server til en anden. I flere dage var platformen, hvor forskere kan få fat i sundhedsdata, Forskningsmaskinen, nede.

10. feb 2022

Overblik: Kunstig intelligens i life science – en genvej fyldt med omveje?

AI har givet lægemiddel-industrien enorme muligheder, men kan lovgivningen følge med? Og hvor meget kan vi stole på algoritmerne?

4. jan 2022

LEDER: Avanceret genetik: Politikerne skåler – men patienterne venter

15. okt 2021 2

Syntetiske data skal hjælpe danske studerende ud af GDPR-begrænsninger

De danske universiteter er gået i gang med at opbygge en ‘sandkasse’ af syntetiske patientdata, som studerende kan øve sig på uden at komme i konflikt med GDPR.

8. okt 2021 1

Ekstreme ventetider på forskningsdata: »Vi drukner i papirarbejde og juristeri«

Danske forskere oplever så lange ventetider på data og analyser, at de i flere tilfælde opgiver forskning på sundhedsområdet. Flovt, lyder det fra Danske Regioner.

4. okt 2021 3