close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Stamceller

Stamcellebehandling kan modvirke alderens skrøbelighed

To nye amerikanske forsøg med ældre viser, at patienterne kommer i bedre form ved en infusion af en bestemt type voksenstamceller.

31. okt 2017 3

10 teknologiske tendenser, du bør kende: #5. Genterapi rykker for alvor

Alvorlige bivirkninger og dødsfald har været en hæmsko for udviklingen af genterapi, men nu har forskerne omsider fået styr på vira, der fungerer som chauffører for indsættelsen af raske gener.

5. maj 2017

Første barn behandlet med kommerciel genterapi

Med en genterapi-kur til den nette sum af 4,4 millioner kroner har et firma forsøgt at behandle et barn med en immunfejl, som forvandler alle bakterier til potentielle dræbere.

5. maj 2017 2

FOTOS: Udsigt til videnskabens grænseland

Årets bedste videnskabelige billeder og visualiseringer leverer et nyt indblik i dyrenes indre liv og videnskabens grænseland.

13. mar 2017

Forskere dyrker verdens første kunstige foster

To typer stamceller aftaler arbejdsopgaver via biokemisk kommunikation, fortæller forskere, som har frembragt begyndelsen til et kunstigt foster helt uden brug af sæd eller æg.

7. mar 2017

Amerikanere har dyrket en kunstig hjerne af hudceller

Amerikanske forskere siger, at de har skabt en hjerne på basis af stamceller. Hjernen kan bruges til at teste ny medicin og til forskning i centralnervesystemet.

20. aug 2015 6

Nyopdaget stamcelle bringer videnskaben tættere på at dyrke menneskeorganer i dyr

via Nature En ny type stamcelle har vist sig at gro hurtigere end andre kendte stamceller og har lettere ved at vokse i dyreceller. Opdagelsen kan blive en nøgle til at gro menneskeorganer i dyr.

11. maj 2015 3

Sort uheld er hovedårsagen til kræft

Lars Kongsbak

Dette er den hårde konklusion fra et nyt kræftstudie publiceret i Science. Men det betyder ikke, at vi ikke selv kan gøre noget for at minimere risikoen for at få kræft. Konklusionen bygger på en m...

Rigmandsfamilie vil gøre svensk medicinforskning verdenskendt

Et nyt molekylærmedicinsk forskningscenter i Lund til en halv milliard kroner er det nyeste led i Wallenberg-familiens plan om at gøre Sverige førende på især regenerativ medicin.

11. feb 2015 3

EU åbner for at tage patent på celler fra menneskeæg

En overraskende afgørelse fra EU-Domstolen giver en ny definition på, hvad et menneskefostre er, og åbner for patentering af stamceller udvundet af æg fra livmoderen.

7. jan 2015 6