Solceller

Ugens debat: Hvorfor ikke lægge solceller på alle offentlige bygninger?

»Solenergi er essentielt for at kunne gøre EU uafhængig af russisk naturgas,« skriver EU-Kommissionen i en ny plan, der foreslår, at alle egnede offentlige bygninger har solceller installeret på taget inden 2025. Læserne på ing.dk diskuterede tidligere på året solceller på alt nybyggeri. Når det gælder offentligt byggeri, er læserne enige: Sæt i gang.

21. maj 2022 37

Starlink-bruger bygger internetstation med egne solpaneler i Idahos bjerge

Steve Birch håber, hans off-grid internetløsning kan hjælpe bjergvandrere på fjerne ruter i nødstilfælde.

20. maj 2022 3

Står det til Bruxelles er der solceller på alle offentlige bygninger inden tre år

Et udkast fra EU-kommissionen foreslår, at egnede offentlige bygninger skal have solceller installeret på taget inden 2025.

12. maj 2022 31

Fire flydende fodboldbaner: Europas største svømmende solcelleanlæg skal ligge i Portugal

Anlægget, der etableres af Portugals største energiselskab, består af 12.000 paneler og fylder tilsammen et område svarende til fire fodboldbaner.

11. maj 2022 13

Hollandsk kombi-løsning til musikfestivalen Lowlands: 15.000 biler parkerer under solpaneler

Et parkeringsområde på 15.000 pladser til musikfestivalen Lowlands er blevet dækket af solpaneler, et bæredygtighedsprojekt der blev indviet sidste uge.

10. maj 2022 18

I gang i hele Europa: 7 milliard-projekter om klimavenlige emissionsteknologier

Fælles for dem er, at de fokuserer på lavemissionsteknologier indenfor biobrændstoffer, brint, stål, cement, kemikalier og kulstofopsamling.

29. apr 2022

Her er de største udfordringer for regeringens nye grønne plan

Regeringens nye plan for en grøn omstilling af Danmark får positive skudsmål fra erhvervsorganisation og forsker, men den risikerer hurtigt at løbe ind i store udfordringer, lyder det. De peger her på de største udfordringer for, at planen skal lykkes

20. apr 2022 11

Regeringen: El fra landmøller og solceller skal firedobles inden 2030

Tirsdag formiddag er regeringen klar med et ny udspil på energiområdet. Her er det målet, at el produceret af vindmøller og solceller på land firedobles inden 2030.

19. apr 2022 16

Ugens debat: Skal der solceller på alle tage?

Læserne på ing.dk har givet dette forslag en fagligt kritisk behandling: Lobbyorganisation for solceller foreslår at gøre solceller lovpligtige på alle nybygninger og erstatte alle former for gas- og oliekedler til opvarmning med varmepumper og energilagre.

9. apr 2022 55

Stanford solpanel høster også el om natten

Et modificeret solpanel testet på et af Stanford Universitys hustage kan generere en lille mængde strøm ved at udnytte varmen, som panelet sender ud i rummet.

6. apr 2022 25