Solceller

Slut med at flyve diesel ud med helikopter: Grønlandsk internet skal være grønt

Grønlands største teleselskab er begyndt omstillingen fra diesel til vind- og solenergi, når der skal leveres internet over de lange distancer.

3. aug 2022 14

Solcelleboom i Danmark: Private vil producere egen strøm

Leverandører, branchefolk og Energinet melder om en stor stigning i efterspørgslen på solcelleanlæg. Årsagen er krig, høje elpriser og et ønske om at være selvforsynende.

25. jul 2022 25

Nyt klimahit: Danske virksomheder skruer op for egen solenergi

Ambitioner om at mindske CO2-ledningen og at accelerere den grønne omstilling får flere danske virksomheder til at indgå langsigtede aftaler om at aftage ny solenergi

30. jun 2022 2

Sjællandsk smart grid begynder her: Ingeniører får solcelleanlæg på nettet før tid

Elnettet presses fra to sider: øget forbrug og øget produktion. På produktionssiden vokser antallet af solcelleanlæg hurtigere end den infrastruktur, der skal lede effekten videre til forbrugerne. For at sikre mere grøn strøm har ingeniører i Nexel og Cerius-Radius fundet en foreløbig løsning via midlertidig dynamisk tilslutning.

Sponseret indhold
24. jun 2022

Holdbarhed tjekket: Perovskit-solceller kan fungere i 30 år

Dansk forsker er skeptisk overfor amerikanske forskeres påstand om, at de har fundet en metode, der kan påvise perovskit-solcellers holdbarhed.

21. jun 2022

Google åbner BIG-designet hovedkvarter: 50.000 solpaneler, geotermisk opvarmning og vandrensende haver

Bygningskomplekset er på samlet set 102.193 kvadratmeter og består af kontorbygninger, et konferencecenter og boliger beregnet til kortvarig indlogering

29. maj 2022 2

Trods tech-hype: Perovskit-solceller tåler ikke dagens lys

Efter mange løfter om at revolutionere solenergi-industrien har perovskit som materiale til solceller stadig opskaleringsproblemer, især grundet skrøbelighed.

27. maj 2022 3

Ugens debat: Hvorfor ikke lægge solceller på alle offentlige bygninger?

»Solenergi er essentielt for at kunne gøre EU uafhængig af russisk naturgas,« skriver EU-Kommissionen i en ny plan, der foreslår, at alle egnede offentlige bygninger har solceller installeret på taget inden 2025. Læserne på ing.dk diskuterede tidligere på året solceller på alt nybyggeri. Når det gælder offentligt byggeri, er læserne enige: Sæt i gang.

21. maj 2022 82

Starlink-bruger bygger internetstation med egne solpaneler i Idahos bjerge

Steve Birch håber, hans off-grid internetløsning kan hjælpe bjergvandrere på fjerne ruter i nødstilfælde.

20. maj 2022 3

Står det til Bruxelles er der solceller på alle offentlige bygninger inden tre år

Et udkast fra EU-kommissionen foreslår, at egnede offentlige bygninger skal have solceller installeret på taget inden 2025.

12. maj 2022 31