Skifergas

Forhadt fracking kan få comeback i Storbritannien i skyggen af krig

Briterne vil desuden have mere kernekraft og flere vedvarende energikilder, for at gøre sig uafhængige af russisk energi.

11. apr 2022 20

2018 var endnu et rekordår for verdens forbrug af gas

Det Internationale Energiagenturs seneste prognose forudser stigende produktion og forbrug af gas frem mod 2024. USA vil producere mere, og Kina vil forbruge mere.

14. jun 2019 21

Amerikansk skiferolie buldrer frem

Verdens olieproduktion vokser. Det gælder særligt USA’s skifferolieproduktion. Især plastindustrien og flytrafikken kommer til at drive den forøgede efterspørgsel mod 2024.

11. mar 2019 34

Almindelig Rock'n'Roll

Poul-Henning Kamp

For nogen tid siden kom der en meget usædvanlig advarsel fra USAs geologer. Baseret på stimer af små jordskælv, var der en forøget chance for at "The Big One" ville ramme det sydlige Californien, ...

Fracking-begejstret konsulent koster Rambøll miljøundersøgelse til 360.000 kroner

En ansats fracking-positive bemærkninger har kostet Rambøll en opgave, hvor virksomheden skulle undersøge miljøkonsekvenserne ved brug af teknologien for den skotske regering.

13. mar 2016 4

Skifergasprotest: Hjørring Kommune går til EU

Den nordjyske kommune sender klage over den danske skifergaspolitik til EU-Kommissionen. Kommunen har en pointe, men klagen kommer sent, vurderer ekspert.

22. jun 2015 3

Skifergas er blevet en lokalpolitisk slagmark

Analyse: Breve fra borgmestre, som protesterer over den fracking, som endnu ikke har fundet sted herhjemme, vælter ind på ministerkontorerne. Men borgmestrene kan højst opnå en stjerne­stund i medierne.

24. maj 2015 13

Danske energi-ingeniører siger nej til indvinding af skifergas

Dansk skifergas skal blive i undergrunden, mener 56 procent af de ingeniører, der arbejder med energi. For to år siden var der blandt ingeniører flertal for fracking.

22. maj 2015 20

Total ansøgte om kemikalie til skiferboring – men ventede ikke på svar

Total havde søgt om tilladelse til at bruge kemikaliet Nullfoam i prøveboring efter dansk skifergas, men valgte alligevel at bruge det, inden ansøgningen er behandlet af Miljøstyrelsen. Torskedum opførsel, mener politiker.

6. maj 2015 30

Amerikansk ekspert om dansk skifergas: Lær af os

Boring efter skifergas starter snart i Nordjylland. Derfor er det lige nu, Danmark bør se på den dyrkøbte erfaring, USA har gjort med skifergas. »Vi lærte det på den hårde måde,« siger amerikansk ekspert. Naturstyrelsen har ingen erfaringer på området

9. apr 2015 13