Sikkerhedshuller

Efter V2-historier: Energistyrelsen indkalder Teleindustrien til møde om spoofing

Version2 Spoofing kan bruges af kriminelle til at svindle folk ved at ringe eller skrive fra et hvilket som helst dansk nummer, men løsningerne lader vente på sig. Energistyrelsen har indtil nu valgt ikke at stille nogle tekniske krav til telebranchen. Teleindustrien har ingen kommentarer.

27. jul 2020

Ballade om sikkerhedshuller i danske robotter: Fik kun 20 dage til at rette fejl

Version2 Danske MiR, der producerer mobile robotter til industrien, har lukket fem sårbarheder efter en spansk sikkerhedsvirksomhed med speciale i industrirobotter har henvendt sig. Den spanske virksomhed møder dog kritik for at hastværk og dårlig kommunikation.

16. jul 2020

Danske hospitaler holder fast i usikre styresystemer

Regionerne sikrer ikke hospitalerne godt nok mod hackerangreb, lyder det i kor fra sikkerhedseksperter.

6. mar 2020 6

Store huller i 'sikker' mail: Simpel fejl har medført 251 anmeldelser til Datatilsynet

Uvedkommende har kunnet læse alt på en dansk mailløsning, der bruges af kommuner, forsikringsselskaber, advokater og mange andre til at sende fortrolige oplysninger.

19. feb 2020

Endnu en alvorlig sårbarhed i Yousee-hardware: TDC vil ikke oplyse, hvor mange der er ramt

Version2 Wifi-extendere hentede opdateringer fra en FTP-server, som alle og enhver kunne skrive til. Dermed har Yousee-produkter gjort kunder sårbare hackerangreb, uden at TDC's egne folk fangede sikkerhedshullerne. Alligevel stoler TDC fortsat på processen.

12. feb 2020

Ubudne gæster i Region Sjællands it-systemer: Flere hjemmesider er nede

Version2 Ukendte gerningsmænd har forsøgt at udnytte en sårbarhed hos Region Sjælland. Konsekvenserne er endnu ukendte, men flere af regionens hjemmesider er fortsat nede.

16. jan 2020

Forbrugere: »Vi mangler rettigheder over IoT-produkter«

Forbrugerrådet Tænk og Dansk IT vil sidestille softwarebaserede IoT-produkter med konventionelle hardware-produkter som opladere og smartphones.

2. dec 2019

Bankerne er det svageste led i NemID: Blotter kunderne for svindlere

Fire ud af seks banker sender nøglekort på en måde, som på grund af flere små svagheder i systemet gør det muligt for svindlere at overtage NemID.

29. nov 2019

Banken gav hendes nøglekort væk: Ronja blev hacket for 270.000 kroner

Ingeniøren rekonstruerer her det NemID-baserede angreb, der kostede Ronja Larsen hendes digitale identitet og 270.000 kr.

29. nov 2019 6

Banker sjusker med nøglekort: Åbner for »ultimativt ID-tyveri«

Flere banker sender ukritisk nye nøglekort uden at tjekke ID på den, der bestiller. Ronja Larsen måtte betale prisen: 270.000 kroner.

29. nov 2019 21