close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Roadpricing

Det skal være lettere at sikkerhedsgodkende samarbejdende robotter

Nyt europæisk samarbejde skal gøre samarbejdende robotter mere sikre og hur­tigere at få godkendt.

28. mar 2018

EU: Danmark har seks år til at indføre roadpricing for lastbiler

Opdateret: Lastbiler i ni EU-lande - heriblandt Danmark - skal fra 2023 betale afgift for hver kørt kilometer, mener Europakommissionen. Danske Vognmænd vil have forslaget kørt over.

1. jun 2017 28

Venstre afviser københavnsk roadpricingtest

Der er ingen grund til at teste et system, vi ikke har nogen hensigt om at indføre på kort eller mellemlangt sigt, siger Venstres transportordfører om københavnsk ønske om at teste roadpricing.

11. apr 2016 15

Rødt flertal vil teste roadpricing i København

Det røde flertal i Københavns Borgerrepræsentation slår et nyt slag for roadpricing, men er afhængig af regeringens opbakning. Konservativ transportordfører afviser ideen.

11. apr 2016 19

Nu testes betalingssystemer på københavnske veje

Sund & Bælt går nu i gang med at stressteste 'satellitbaserede betalingssystemer' fra to leverandører. Erfaringerne fra testen kan få indflydelse på de politiske overvejelser om roadpricing, men det vil Sund & Bælt helst ikke tale om.

10. sep 2015 64

5.000 bilister skal teste roadpricing i USA

Mens de danske politikere afviser roadpricing som teknologisk umodent, går den amerikanske stat Oregon i gang med at lade 5.000 bilister teste et roadpricing-system.

9. jul 2015 7

Biltrafikken fortsætter i høj fart - og giver DSB og cyklerne baghjul

Danskerne kørte tre procent mere i bil i årets første tre måneder, mens DSB ikke fik flere passagerer, og cyklismen steg under én procent. Stort set hele den danske trafikvækst sker på vejene.

24. jun 2015 43

Tyskland klar til at indføre udlændinge-afgift på Autobahn

via DW.de Den tyske regering har fremlagt det lovforslag, som skal gøre det muligt at opkræve knap 1.000 kroner om året fra udenlandske bilister, som kører på de tyske veje.

18. dec 2014 34

DTU-direktør: Danmark har alle muligheder for roadpricing-succes

De nuværende danske bilafgifter gør, at vi mere enkelt end andre lande kan indføre roadpricing, fastslog lederen af DTU's transportforskning på Folkemødet. Men det overbeviser ikke skeptisk politiker.

16. jun 2014 20

Ny bro over Roskilde Fjord koster statskassen en kvart milliard kr. ekstra

Billisterne ved Frederikssund vil lægge færre penge ved bommene til en ny betalingsbro end først beregnet. Derfor bliver Folketinget nødt til at finde op til 250 mio. kr. yderligere.

31. jan 2014 16