RFID

Fagforeninger råber vagt i gevær over RFID-chips i ansatte

To af Storbritanniens største fagforeninger gruer for, at firmaer skyder genvej til at detailstyre ansattes gøren og laden ved at presse dem til at sige ja til RFID-chips som implantater.

12. nov 2018 13

ANALYSE: Ole Birk tager magten over Rejsekort fra genstridige trafikselskaber

Transportministeren lægger op til et fundamentalt opgør med DSB og de regionale busselskaber, når han vil tvinge dem til at lade private sælge billetter.

21. sep 2018 25

Ole Birk om udskældt gebyr for nyt rejsekort: »Ting koster penge«

Transportministeren mener ikke, at det er hans opgave at gribe ind over for, at passagererne skal betale 50 kroner for et nyt rejsekort, når det gamle udløber efter fem år.

26. jun 2018 70

Spørg Scientariet: Hvorfor kan rejsekortet ikke automatisk tjekke ud via Bluetooth?

En læser undrer sig over, at man skal tjekke ind og ud, hvis folk alligevel har mobiltelefoner på sig med Bluetooth, der kunne klare ærterne. Rejsekort A/S giver et svar.

5. jun 2018 16

Hør ugens podcast om selvkørende biler, plantebøffer og RFID-cykelmærkning

Ingeniørens ugentlige podcast, Transformator, sætter vi fokus på selvkørende biler og fortæller bl.a. om en ny plantefars, der smager som hakkekød, og om en test af RFID-chips som erstatning for stelnummer på cykler.

15. dec 2017

Parat til test: Stelnumre skal erstattes af RFID-chips på cykler

Det er i hvert fald holdningen blandt forsikringsselskaber, eksperter og myndigheder.

14. dec 2017 14

Ny etiket afslører, hvis fødevarer får varme under transport

RFID-etiket logger temperaturen op til 10.000 gange under transport. Dermed har kunden data på, om sikkerheden for varerne har været i orden.

19. sep 2017 1

USA-firma vil have mikrochips i de ansatte

Amerikansk teknologi-selskab håber at fremme hittepåsomheden hos sine ansatte ved at tilbyde RFID-chips som implantater til brug som betalingsløsning og ved åbning af døre.

25. jul 2017 27

Ingeniøren skrotter adgangskort til fordel for RFID-chips

Aprilsnar: Mediehuset Ingeniøren har ladet sig inspirere af svenske og amerikanske firmaer, som har droppet nøgler og adgangskort for at kunne drage fordel af RFID-chips som implantater til brug som betalingsløsning og åbning af døre.

1. apr 2017 18