close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Politik

Der skal være plads til fjolser

Poul-Henning Kamp

Hvis man husker at kigge på tingene på den rigtige måde, bliver man meget klogere end man ellers ville. Det spritnye udkast til en #brexit aftale er et godt eksempel. Glem for et øjeblik alt om d...

Konkurrent: Hvorfor ejer staten ikke beredskabets radionet?

Danmark er i dag det eneste europæiske land, der ikke selv ejer et kommunikationsnetværk til beredskabet. Det bør laves om, mener net-ejerens konkurrent forud for en fornyelse af systemet.

12. nov 2018 4

OVERBLIK: Femern-forbindelsen fra beslutning til planlov

Femernforbindelsen har været intensivt dækket i Ingeniøren. Med en ny tysk planlov under udarbejdelse, kan projektets tidshorisont igen ændres.

9. nov 2018

Ministerium efter budgetfejl på 118 procent: »Det er svært at se grundlaget for en fundamental kritik«

Ombygningen af Ringsted Station er blevet fordyret med 118 procent. For at finansiere fordyrelsen må jernbaneprojekter for 325 millioner droppes. Men Transportministeriet afviser, at der er grundlag for »en fundamental kritik af projektets anlægsbudget«.

7. nov 2018 17

Anti-Kaptajn Haddock-pause

Poul-Henning Kamp

Som faste læsere har bemærket holder jeg en lille Anti-Kaptajn Haddock-pause lige nu. (Det er den pause man bør holde hvis det lyder som Kaptajn Haddock for fri udblæsning hver gang man forsøgsvis...

Ringstedbanens nye station må bygges om igen, når Femern-tunnelen åbner

Snart står den ombyggede Ringsted Station til 730 millioner kroner klar til at tage imod de ekstra tog fra den nye Ringstedbane. Men få år senere må der bygges om igen, fordi stationen ikke får kapacitet til togtrafikken fra den kommende Femern-tunnel.

29. okt 2018 25

EU er et skridt tættere på miljøkrav til lastbiler

Afstemningen i EU-parlamentets miljøudvalg trumfer EU-kommissionens første udspil om CO2-reduktioner for lastbiler frem mod 2030.

18. okt 2018 13

Regeringen vil ikke lade Københavns Borgerrepræsentation teste roadpricing

Trods forslag fra Københavns Borgerrepræsentation mener miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) ikke, at tiden er moden til at teste roadpricing.

18. okt 2018 14

Tysk lovændring baner vej for at bygge Femern-tunnelen allerede fra næste år

En ny udgave af den tyske planlov skal forhindre miljøorganisationer i at forhale byggetilladelsen til Femern-tunnelen ved at gå til domstolene. Konsekvensen kan være, at byggeriet går i gang allerede næste år og står færdig før ventet.

16. okt 2018 60

Minister påstod igen og igen, at milliard-kabel var til gavn for klimaet, men det passer ikke

Energiminister Lars Chr. Lilleholt hævdede, at Viking Link-kablet til England giver CO2-reduktion, men da var analysen end ikke udarbejdet. Nu er en gammel beregning dukket op, som viser negativ klimaeffekt.

15. okt 2018 15