Overvågning

Spildevand kan nu give tidlig advarsel om corona i hovedstaden

Overvågning af corona i spildevand kan spore på kvarterniveau og spotte problematiske varianter.

4. maj 2021

Amazon giver chauffører et ultimatum: Lad jer overvåge, eller bliv fyret

Version2 Amazon vil i denne uge tvinge sine chauffører til at underskrive en blanket, hvor man giver samtykke til, at virksomheden må overvåge medarbejderne med AI-drevne kameraer i varevognene. Hvis ikke man siger 'ja', så bliver man fyret.

25. mar 2021

Overvågningsfirma vil sælge 15 mia bilers lokation i realtid

Version2 En overvågningsvirksomhed i USA tilbyder kunder at geolokalisere over 15 mia. biler i næsten alle verdens lande i realtid. Teknologien egner sig godt til militære operationer, skriver man i et dokument, men man har endnu ikke solgt tjenesten til det amerikanske militær.

18. mar 2021

Dansk forskning blotlægger techgiganters skjulte overvågning

Version2 Overvågning og dataindsamling på internettet er så omfattende, at ingen almindelige mennesker kan overskue det. Det viser ny ph.d-afhandling fra Københavns Universitet, som kortlægger det digitale økosystem.

8. mar 2021

IT fylder for lidt i Folketinget: »Det kan ikke konkurrere med corona og klimaet«

Version2 En god forbindelse er en menneskeret og døren ind til det velfærdssamfundet. Til gengæld skal borgernes oplysninger ikke logges, lyder det fra Bruno Jerup, der er it-ordfører hos Enhedslisten.

25. feb 2021

Forskere går i kødet på POL-INTEL: Vil granske politiets algoritme-værktøj

Version2 Nordisk forskningsamarbejde vil kaste lys over politiets digitale muligheder - herunder især POL-INTEL i Danmark, der hjælper politiet med at samkøre data.

9. feb 2021

Ugens debat: Hvad må vi vide om kinesiske kameraer?

Ingeniørens leder kritiserede i sidste uge Center for Cybersikkerhed under Forsvaret for ikke at give kommunerne adgang til en undersøgelse af kinesiske overvågningskameraer. Læserne var splittede ift. det fornuftige i afvisningen.

2. feb 2021 2

Forsvaret undersøger kinesiske kameraer, men holder resultatet hemmeligt for kommunerne

Sender kinesiske overvågningskameraer data ‘hjem’? Forsvarets Efterretningstjeneste har undersøgt sagen, men vil ikke dele sin viden med de kommuner, der også har investeret i de kinesiske kameraer.

19. jan 2021 8

Ny teknologi sikrer løbende overvågning af drikkevand

Trefor indfører som det første forsyningsselskab i Danmark en ny online-teknologi, der kan tage prøver op til 12 gange i døgnet. Danva hilser tiltaget velkomment som »endnu en metode til at sikre vandkvaliteten ude hos forbrugerne«

2. jan 2021 1

Brugen af selvflyvende politidroner med AI breder sig i USA

Borgerne bør være kritiske over for det amerikanske politis brug af droner, mener borgerrettighedsgruppen American Civil Liberties Union.

12. dec 2020 20