Offentlig it

GDPR og dårlig datakvalitet er snubletråde for AI i det offentlige

Version2 Tre udfordringer stikker hovedet frem: Juridiske uklarheder, ustrukturerede data, og systemer, som ikke er designet til at håndtere dataudtræk.

29. apr 2021

Dumpede Microsoft efter EU-dom: Derfor blåstempler Kombit AWS og Aula

Version2 Efter Schrems II-dommen valgte Kombit sidste år at stoppe med at indgå nye aftaler med Microsoft som databehandler. Samtidig kører Aula-løsningen videre med danske børns persondata på AWS-infrastruktur. Version2 har fået aktindsigt i de interne overvejelser om sikkerheden i folkeskolens kommunikationsplatform.

28. apr 2021

»Du har corona, kammerat«: Så let kan svindlere sende mails fra sundhedsvæsenet

Version2 It-kriminelle kan alt for let udgive sig for at være en række sundhedsmyndigheder og udnytte troværdige domæner til corona-relaterede phishing-angreb, fordi myndighederne mangler at implementere basal mail-sikkerhed. Det er ikke godt nok, lyder det fra eksperter.

19. apr 2021

Etisk råd: Oplysninger om seksualitet i nyt data-landkort stiller skærpede krav

Version2 Etisk Råd og Dansk Selskab for Almen Medicin giver opadvendt tommelfinger til mere overførsel af patientdata til myndigheders siloer i pilotprojekter. Men peger samtidig på udfordringer og opfordrer til mere selvbestemmelse for patienter angående deres data.

14. apr 2021

Efter Schrems II: Sådan vil Region H sikre Sundhedsplatformen mod amerikansk overvågning

Version2 Arbejdet med at leve op til GDPR-reglerne efter Schrems II-dommen er kommet ét skridt længere, efter Region Hovedstaden har holdt møde om Sundhedsplatformen med den amerikanske leverandør, Epic.

23. mar 2021

Institut for Menneskerettigheder: Myndigheder bør fortælle når de bruger AI

Version2 Risiko for diskrimination kræver gennemsigtighed, når det offentlige profilerer med kunstig intelligens. Det vil styrke borgernes retssikkerhed mener Institut for Menneskerettigheder, som kommer med konkrete forslag i ny analyse.

8. mar 2021

Digitaliseringsstyrelsen efter groft misbrug: »NemID er en meget sikker løsning«

Version2 Digitaliseringsstyrelsen oplyser, at man endnu ikke har indført en advarsel om mistænkelig brug af NemID, der kunne have reddet nogle af de danske ofre for identitetstyveri.

1. mar 2021

IT fylder for lidt i Folketinget: »Det kan ikke konkurrere med corona og klimaet«

Version2 En god forbindelse er en menneskeret og døren ind til det velfærdssamfundet. Til gengæld skal borgernes oplysninger ikke logges, lyder det fra Bruno Jerup, der er it-ordfører hos Enhedslisten.

25. feb 2021

Politiet udvider massiv overvågning af biler

Version2 Politiet mangedobler den automatiske overvågning af bilers færden i Danmark og udvider ANPG-nettet drastisk i hele landet. Desuden oplyser Rigspolitiet, at indsamlingen også bruges til 'tværgående undersøgelser'.

24. feb 2021

To dødsstråler sendt ud fra Statens It: Myndigheder ramt af Solarwinds-angrebet

Version2 Også dele af den danske stat er påvirket af det internationale mega-hack.

22. feb 2021