Offentlig it

Skat: Uvist hvornår it-værn mod milliardsvindel står klar - udviklingskapacitet er »fuldt udnyttet«

Version2 Et nyt it-system bliver en del af et kommende værn mod svindel med udbytteskat. Men skattevæsenet har travlt med andre it-projekter, og først i 2021 begynder analysearbejdet, der skal kaste lys over pris og tidsplan for det nye projekt.

9. jul 2020

Sundhedsministeriet overvejer at åbne kildekoden til Smittestop-app

Version2 Åben kildekode kan give øget tillid til appen, der skal hjælpe Danmark med at håndtere corona, anerkender Sundhedsministeriet. Både EU og WHO anbefaler open source.

7. jul 2020

Skat masse-hyrer til store it-projekter

Version2 Fremover skal der ikke længere sidde eksterne konsulenter i nøgleroller, når Udviklings- og Forenklingsstyrelsen søsætter store it-projekter. Derfor er der gang i en gigantisk ansættelsesrunde.

26. jun 2020

Data-læk fra TastSelv: DXC sendte 3300 CPR-numre til amerikansk leverandør

Version2 Ifølge Udviklings- og Forenklingsstyrelsen er risikoen for misbrug ikke særlig høj, når CPR-numre fra TastSelv Borger videregives til virksomheder.

22. jun 2020

Danske myndigheder har ingen mål for brugere af ny corona-app

Version2 Lande over hele verden har svært ved at få tilstrækkeligt med borgere til downloade deres smittesporings-apps. Den danske app er netop sendt på gaden, men myndighederne har ingen forventninger til, hvor mange danskere der skal bruge den.

18. jun 2020

KL om GDPR: Straf og sanktion er jo nærmest sydeuropæiske tilstande

Version2 Ifølge Kommunernes Landsforening, er bødestraf ikke nødvendigt for at få kommunerne til at passe på borgernes data. Tillid og godt samarbejde bør derfor erstatte straf og sanktion, lyder det.

12. maj 2020

Sikkerheden halter i 74 statslige myndigheder: »Det er utilfredsstillende«

Version2 65 procent af de statslige myndigheder mangler stadig at implementere sikkerhedsstandarden ISO 27001, der har været obligatorisk siden 2016. Det vækker utilfredshed hos Digitaliseringsstyrelsen.

4. maj 2020

DTU-professor advarer: Lad være at forvente for meget af corona-apps

Version2 De danske myndigheder arbejder sammen med Netcompany på at lave en app til kontaktsporing i kampen mod coronavirus. Men en dansk DTU-professor og ekspert i bluetooth-scanninger advarer mod at få forventningerne for højt op.

20. apr 2020

Kæmpe brøler i Køge: Elevs hemmelige adresse røbet i Aula

Version2 Et koks i samspillet mellem offentlige myndigheder og it-systemer har betydet, at en far har fået adgang til sin biologiske datters adresse via Aula. Selvom datteren sammen med sin plejefamilie lever under adressebeskyttelse fra faderen.

24. feb 2020

Ballerup fik sin vilje: Revision af KMD-system og ny databehandleraftale på vej

Version2 Ønske om revision af fagsystem og et supportsystem, som opfylder databehandleraftale er resultatet af dialog mellem Ballerup Kommune og dets leverandør KMD.

14. feb 2020