Motorer

Kortere propelblade reducerer energiforbruget på passagerfærger

Scandlines har nedsat sit energiforbruget med 11 procent på færgeture til og fra Tyskland.

9. jan 2023 9

Jyske ingeniører bygger verdens største motor, der yder 32 MNm!

Da R&D Test Systems fik til opgave at udvikle testbænken til næste generation af vindmøller, vidste de ikke, at de skulle ende med selv at bygge verdens største 25 MW-lavhastighedsmotor.

Sponseret indhold
14. dec 2022

Revolutionerende motorkontrol baner vej for High Power-aktuator med børsteløs motor

Det er for første gang lykkes at skabe en algoritme, der forhindrer børsteløse motorer i at generere strøm, når de bremser op. Mekaniske bremser og elektriske modstande er dermed helt overflødige, lyder det fra, masterstuderende hos LINAK, Usaid Ikram.

Sponseret indhold
2. dec 2022

Lige uden for Aarhus ligger en virksomhed, hvor alle unge ingeniører vil arbejde

I Hinnerup ligger en ingeniørtung virksomhed, som suger de unge ingeniører til sig. Hver femte ansatte er nyuddannet og en tredjedel af disse var praktikanter i test-virksomheden inden fastansættelse.

Sponseret indhold
28. okt 2022

I lastbiler, på kraftværker og i industrien: Dieselmotorer kan ombygges til brint

Et hold forskningsingeniører fra UNSW Sydney i Australien har taget patent på et nyt system til at ombygge dieselmotorer til at køre på 90 procent brint.

17. okt 2022 12

1934: Nimbus genoptager produktionen af motorcykler

Den nyopførte motorcyklefabrik på Peter Bangsvej er udstyret med de mest moderne specialmaskiner og kan producere 1.000 maskiner om året. Den nye konstruktion er topventilet med et kompressionsforhold på 1:5 og kan udvikle ca. 18 HK.

10. sep 2022

Rolls-Royce vil begynde at teste mega-flymotor i år

Dog kan der stadig gå mange år, før motoren finder vej til markedet, da firmaet vil vente på investeringer fra de store flyfabrikanter.

19. jul 2022

Efter nødlanding: Ekspert peger på typiske årsager til motorproblemer

Fejl på brændstoftilførselen eller lavt olietryk er ofte medvirkende til den type nødsituation, der i går førte til en nødlanding i Københavns Lufthavn, vurderer luftfartsanalytiker. Finnair afviser at kommentere på årsagen.

25. apr 2022 1

'Gammel' elmotortype kan få nyt liv i elbiler

En gammel kendt elmotorteknologi har længe spøgt i udkanten af elbilerne. Nu har amerikanske Infinium Electric taget aksial-flux-motoren og optimeret den, så den også kan bruges i elbiler, fly og tunge maskiner.

30. mar 2022 24

1920: Elektromagnetismen har affødt en betydelig dansk elektroteknisk industri

100 år efter H.C. Ørsteds epokegørende opfindelse har danske industrivirksomheder markeret sig inden for dynamomaskiner, telegrafapparater, elektriske måleinstrumenter, kabler og ledninger og meget andet.

16. jan 2022