Militærteknologi

Dobbelt risiko for at rumskrot smadrer satellitter i lav bane efter nedskydning

Fem uger efter at den russiske militærsatellit Cosmos 1408 tilsyneladende blev ramt af et missil, kan der nu spores knap 600 større fragmenter, som gør livet farligt i 300 til 800 kilometers højde.

22. dec 2021

Danmark spytter i kassen til udvikling af nye europæiske krigsskibe

Danmark er blandt seks lande, der bidrager til et nyt fælleseuropæisk projekt om at udvikle en ny type patruljekorvet.

17. dec 2021 15

Flybase i Alaska skal afprøve første mikroreaktor

En mikroreaktor på højst 5 MW skal agere pilotprojekt for en løsning, som skal sikre amerikanske militærbaser mod strømafbrydelser, naturfænomener og cybersikkerhedstrusler.

9. nov 2021 31

Kanoner og elektronik: Uddannelse i Forsvaret gav Jannick masser af muligheder

Jannick Lyngsøe færdiggjorde i 2014 uddannelsen som Våben- og Elektronikteknisk Officer i Søværnet. Den gjorde ham til fast inventar på fregatten Niels Juel i seks år. Nu har hans erfaring og knowhow givet ham en stilling i Forsvarsministeriets Materiel og Indkøbsstyrelse (FMI), som projektleder for vedligeholdet af Danmarks fregatter, med særligt fokus på Våben- og Elektroniksystemer.

Sponseret indhold
2. nov 2021

Video: Tysk dybdebombe sprænges i Øresund

En tysk dybdebombe nær indsejlingen til Købehavns Havn blev sprængt i stykker af dykkere fra Søværnet torsdag. Efterfølgende indsamlede dykkerne stumperne og gav dem til By og Havn til at udstille på Kulturnatten.

15. okt 2021

Middelalderens krudtmestre udviklede krudt med mindre ‘krudt i’

Amerikanske kemikere har fremstillet krudt efter middelalderlige opskrifter, fyret det af og målt energiudviklingen. Over 100 år ændredes blandingsforholdet af svovl, kul og salpeter – ikke altid for at få mere smæk for skillingen, men for at gøre det mere sikkert.

24. sep 2021 8

Video: F-35 tankes op af droner

Luftvåbnet i USA har nu realiseret en gammel drøm om at tanke jagerfly i luften med droner. F-35 er tredje flytype det lykkes på, og det skaber kinesisk reaktion.

21. sep 2021 17

Exit Kabul: Evakuering blev improviseret på under et døgn

En landing næsten i blinde, et særligt vandtrick og en ambassadør under komman­do af en kaptajn. Vi har fået indblik i den ­historiske operation, der hentede over 1.000 mennesker ud af Afghanistan.

19. sep 2021 2

Black Hawks afløser på vej: En har propel bagi...en anden har tiltrotorer

Kampen spidser til om at blive afløser til helikopteren Black Hawk. Valget står mellem en lynhurtig tiltrotor-model og en Sikorsky med koaksiale rotorer.

16. sep 2021 10

Taleban har fået fingrene i biometriske enheder fra det amerikanske militær

Det amerikanske militær har indsamlet øjenscanninger, fingeraftryk og billeder af afghanere, der har hjulpet USA under krigen. Nu har Taleban overtaget de håndholdte enheder.

19. aug 2021 18