close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Månen

Fuldmånen øger antallet af fatale motorcykelulykker

Et øjebliks uopmærksomhed i trafikken kan føre til livstruende konsekvenser. Amerikanske forskere har et bud på et månedligt fænomen, der øger risikoen.

14. dec 2017 4

Trump vil til Månen med en ukonkret plan

Nasa skal glemme alt om en bemandet mission til en asteroide. Nu er målet Månen og Mars med private rumaktører. Men der er hverken en tidsplan eller penge på bordet.

12. dec 2017 13

Spørg Scientariet: Hvorfor vender Månen altid den samme side til Jorden?

En læser undrer sig over, at Månen altid ser ens ud, når man kigger op. Kjartan Kinch fra NBI forklarer hvorfor.

23. jul 2017 10

Slangerobot kan blive astronauternes ekstra øje på Månen

Norske ingeniører vil udvikle en teknik, så slangerobotter kan bevæge sig ubesværet i vægtløs tilstand og dermed bruges til inspektion og vedligeholdelsesarbejde i rummet.

24. jun 2017 8

ESA-topchef ser en international månelandsby for sig

Månen drager verdens rumfartsnationer og kan overtage Den Internationale Rumstations rolle som brobygger i krisetider, mener Den Europæiske Rumorganisation. Og Andreas Mogensen er klar til en månerejse.

5. maj 2017 12

Spørg Scientariet: Hvad får man ud af at undersøge exomånerne?

En læser undrer sig over, hvordan astronomerne vil undersøge exoplaneternes måner, og hvor meget information, man kan hente. Det svarer fysiker fra Aarhus Universitet på.

22. apr 2017

Solenergi lagret i månestøv skal give astronauter varme og strøm

Hvis kommende måneboere kan klare sig gennem de op til -170 grader kolde månenætter uden atomkraft, bliver missionerne både billigere og lettere. ESA tester nu muligheden for en bæredygtig lunartermisk løsning.

4. apr 2017 1

Spørg Scientariet: Hvorfor ser Månen lys ud, hvis den i virkeligheden er sort?

En læser har hørt, at Månens overflade er helt sort, men hvordan kan den så lyse så meget? Det svarer Kjartan Kinch fra NBI på.

11. mar 2017 4

Auktionshus sælger 85 meteoritter ... og et stykke af månen

Søndag aften slutter en usædvanlig stor meteoritauktion, hvor man kan købe sig en sten fra Månen. Vurderingsprisen ligger på mellem 37.000 og 60.000 kroner.

16. sep 2016

GRAFIK: Kan du klare astronaut-kandidaternes test?

Basale færdigheder som sprogkundskaber, matematiske evner, hukommelse og koncentrationsevne bliver gennemtestet hos astronautkandidaterne hos ESA, fremgår det af ny bog om Andreas Mogensen.

26. aug 2016 3