Machine learning

Drones over power plants: This is how a Danish radar manufacturer distinguishes them from birds

The speed of the propellers is crucial for distinguishing between birds and drones in radar data.

22. feb 2022

Lydbiblioteker og syntetisk lyd skal booste tilliden til LINAK-aktuatorer

Den gode lyd skal på formel i LINAK, og i endnu højere grad få aktuatorerne til at signalere kvalitet og pålidelighed. Til formålet har man engageret en nyuddannet projektingeniør, der har opbygget flere indspilningsstudier til sit eget band.

Sponseret indhold
7. jan 2022

Radar-system spotter flydende containere og styrer skibet udenom

Et fransk/tysk opfinder står bag et nyt kamerasystem til mastetoppen på lystbåde, der kan spotte containere og andre fare, når natten er kulsort - og vinden hyler.

23. aug 2021 8

Styrelse jagter stråmænd med machine learning - men vil ikke afsløre ‘hemmeligheden’ bag

Version2 I kampen mod stråmænd i danske selskaber har Erhvervsstyrelsen taget et nyt it-system i brug, der med machine learning sammenkører data og forudsiger, om der er ugler i mosen. Direktøren vil dog ikke fortælle Børsen, hvad der udløser et rødt flag i systemet.

5. jul 2021

Bosch bygger svævende platform med AI og magneter

Machine learning kan anskues som en måde at komprimere den computerkraft en opgave kræver, siger AI-ekspert hos tyske Bosch.

15. jun 2021 1

Nyt digitalt værktøj opdager slidte ledninger i tide

Machine learning er en væsentlig del af et værktøj, der ikke kun effektiviserer renoveringen af kloaksystemet, men også minimerer rotterisiko og gener for kunder. Tv-inspektion er et helt centralt element.

20. apr 2021

Armbånd kan give besked om covid-smitte

Kombination af biomarkører og machine learning kan give hurtige indikationer på covid-19-smitte selv i personer uden symptomer.

14. apr 2021

Udviklingschef i audioindustrien: "På et øjeblik er vi rykket 10 år frem"

Vice President for R&D Jesper Kock deler de nyeste teknologiske landvindinger inden for lyd til brug i høreapparater og headsets til professionelle og gamere, når han sammen med Oticons Senior Director for Centre of Applied Research Audiology, Thomas Behrens inviterer til online briefing om brainhearing sammen med Ingeniøren.

Sponseret indhold
18. mar 2021

Dansk AI bringer tv-dækning til serie 2

27. feb 2021 2

Danske EPOS jagter den perfekte lyd-algoritme

Kim Larsen og Martin Mørkebjerg jagter den perfekte lyd og den algoritme, som kan skelne tale fra baggrundsstøj. Det kræver et omfangsrigt teknisk setup og samarbejde med nogle af verdens bedste signalbehandlingsfolk inden for høreapparater.

Sponseret indhold
15. feb 2021