Lyd

Ny cementtype sender CO₂-aftryk i minus

Troldtekt lancerer nu akustikplader, som er baseret på en ny, grønnere cementtype fra Aalborg Portland. Træet i Troldtekt pladerne optager mere CO₂ under opvæksten, end der samlet set udledes under produktionen af de nye akustikplader.

Sponseret indhold
7. jan 2022

Lydbiblioteker og syntetisk lyd skal booste tilliden til LINAK-aktuatorer

Den gode lyd skal på formel i LINAK, og i endnu højere grad få aktuatorerne til at signalere kvalitet og pålidelighed. Til formålet har man engageret en nyuddannet projektingeniør, der har opbygget flere indspilningsstudier til sit eget band.

Sponseret indhold
7. jan 2022

Kinesisk kontrakt booster dansk audio-virksomhed

Dynaudio har gennem årtier leveret premium lyd til studier, hjemmet og eksklusive bilmærker. Men samarbejdet med kinesisk Xpeng, der producerer el-biler, har sat ekstra turbo på udviklingen af Dynaudios bil-lydsystemer og givet næring til ambitionen om at dominere markedet for lydsystemer til bilen.

Sponseret indhold
20. dec 2021

PODCAST: Derfor hedder varianten Omikron

Termodynamikken forklarer, hvorfor tiden ikke kan gå baglæns, og hvorfor vi skal tilføres energi for ikke at komme i termisk ligevægt med vores omgivelser – altså dø. WHO har en plan for navngivningen af nye coronavarianter.

3. dec 2021 1

Ingeniør er patentkonge - og det nyeste lydpatent får han selv brug for

Civilingeniør Flemming Bøgelund lider af høretab og har patent på en software-løsning til at skille betydningsbærende lyd fra baggrundsstøj.

18. nov 2021

I B&O’s lyttestue kan man spille 3D-lyd med blot to højttalere

Blindlytning er en ugentlig disciplin for akustikingeniører hos Bang & Olufsen. Jakob Dyreby, der har skabt flere ikoniske højttalere for B&O, viser rundt i den specialdesignede lyttestue.

17. nov 2021

In the car of the future, we will be sitting in our own sound bubbles

A quiet compartment, a telephone box, a concert hall, a home cinema, and an open concept kitchen—all at the same time. Advanced sound systems must provide individual sound for all passengers in the car.

17. nov 2021

Velkommen til den totale biograf, der omslutter dig med 3D-lyd og billeder på alle vægge

Skoleelever i Life Campus får en totaloplevelse, når de jagter enzymer i avancerede laboratorier.

15. nov 2021

Hjerneforskning skal gøre høreapparatet mere musikalsk

Vil man forstå høretab, er hjerneforskning i dag et centralt felt. Det hjælper bl.a. høreapparat­producenten Oticon med at simulere hjernens ­naturlige sortering af lyd, så man f.eks. kan gengive musik mere dynamisk.

14. nov 2021

Efterklangen af B&O: Sound Hub Denmark samler hele verden

Selvom Bang & Olufsen har flyttet ­hovedparten af sin produk­tion til udlandet, har hjembyen Struer holdt fast i ­arven som ‘Lydens by’.

13. nov 2021