Løn

Vi undgår at tale løn af frygt for at opdage, vi får for lidt

Langt de fleste ­ingeniører og it-specialister holder fortsat lønnen tæt til kroppen, trods eksperternes anbefaling om at gøre det modsatte.

30. jan 2023 3

Ingeniører får den største lønstigning i 14 år

IDA's privatansatte medlemmer har fået en lønfremgang på 5,1 procent i 2022. Alligevel falder reallønnen på grund af den tårnhøje inflation.

8. dec 2022 12

Ny analyse: Inflationen spiser din løns købekraft

Faldende købekraft kan blive en udfordring, når du skal forhandle løn. Forhandlingschef fortæller om vejen til den gode lønforhandling

11. apr 2022 11

COWI viser vejen: 24 ugers betalt barsel til far

I et nyt tiltag tilbyder COWI 24 ugers fuld løn under barsel til både mor, far og medforældre. Den danske rådgivningsvirksomhed tager brancheføringen på barselsfronten.

Sponseret indhold
11. mar 2022

Ingeniører får højere lønstigning, men mindre købekraft end sidste år

IDA’s privatansatte medlemmer forhandlede sig i 2020-2021 til den højeste lønstigning siden finanskrisen, men får alligevel mindre stigning i købekraften sammenlignet med året før.

8. dec 2021

Ingeniører scorer kassen på byggeboom: »Når der er fest, så skal man holde sig til«

Hele byggebranchen har haft helt ekstraordinært travlt det sidste år, og det mærker IDA-medlemmer på entreprenør- og byggeriområdet. De har fået et vældigt løft af reallønnen.

8. dec 2021

Energiboss forgyldt: Fik 5 mio. kroner i bonus

Direktør i energiselskabet Andel A.m.b.a. Jesper Hjulmand fik en lønstigning på over 180 procent sidste år. Professor kalder det meget usædvanligt.

18. aug 2021 10

Uligheden mellem kønnene viser sig stadig i lønstatistikken hos IDA-medlemmer

Det er kampdag, og der er fortsat meget at kæmpe for, når det kommer til lønforskellen mellem mandlige og kvindelige IDA-medlemmer.

8. mar 2021 5

Faglig udvikling tæller mere end løn, når ingeniører søger job

Hver anden ingeniør går efter muligheden for at blive dygtigere fagligt, når de ser nye arbejdsgivere an. De har fat i den lange ende, mener DPU-professor.

3. feb 2021

Det bliver bare ved: Nyuddannede kvindelige ingeniører starter arbejdslivet med løngab

Seniorforsker hos VIVE giver sit bud på, hvorfor indkomsten hos nyuddannede mænd i ingeniørfaget stadigvæk er væsentligt højere end kvindernes

13. jan 2021 14