kvanteteknologi

Novo Nordisk Foundation donates DKK 1.5 billion for the development of the world’s best quantum computer

With the grant of DKK 1.5 billion, Danish researchers and engineers are to develop a fault-tolerant quantum computer over the next 12 years.

27. sep 2022

Kvantekapløb

Louise Floor Frellsen

De sidste par uger har for mit vedkommende stået i kvanteteknologiens tegn. Selvom det er ved at være en del år siden, jeg forskede i kvanteoptisk sensing, var det en helt særlig fornøjelse at have...

PODCAST Sådan kan vi indfange og lagre Danmarks CO2-udledning

Det er ikke nok at begrænse vores udslip af CO2, vi er også nødt til at indfange den, lagre den eller bruge den. Hør hvordan i denne uges Transformator, som også handler om, hvorfor Novo Nordisk fonden netop har smidt 1,5 milliarder kroner i udviklingen af en dansk kvantecomputer.

23. sep 2022 2

Kvanteprofessor i spidsen for milliardprojekt: ‘Intet quick fix til at bygge en kvantecomputer’

Vejen til en fejltolerant kvantecomputer er brolagt med store teknologiske udfordringer. De skal tackles i et ambitiøst dansk program over 12 år.

21. sep 2022 3

Novo Nordisk Fonden donerer halvanden milliard til udvikling af verdens bedste kvantecomputer

Med bevillingen på halvanden milliard kroner får danske forskere og ingeniører til opgave at udvikle en fejltolerant kvantecomputer i løbet af de næste 12 år.

21. sep 2022

Forskere og erhvervsliv drømmer om milliarder: Politikerne klar til at støtte kvanteforskning

Regeringen spiller snart ud med en ny kvantestrategi. Forskere og erhvervsliv presser på for en kraftig indsprøjtning af midler til udvikling af kvanteteknologi.

15. sep 2022 1

Kemikere vil bruge halvdårlige kvantecomputere til molekylære beregninger

Med en bevilling fra Novo Nordisk fonden skal kemikere på Københavns Universitet undersøge hvilke kvantekemiske beregninger, der allerede i dag med fordel kan udføres på mindre og støjplagede kvantecomputere.

7. sep 2022

Wheatstonebroen får en kvante-pendant

Forskere ved Aarhus Universitet har vist, hvordan man kan bestemme koblingsstyrken mellem kvantebits på samme måde, som man kan bestemme værdien af en ukendt elektrisk modstand.

25. jun 2022

Researchers want to tame the unstable power grid with the quantum computer of the future

PhD project demonstrates the first calculations of the role of quantum computers in the management of a complex future power grid with many fluctuating energy sources.

22. jun 2022

SYNSPUNKT Studerende og ansatte ved Niels Bohr Institutet: Samarbejdet med Nato risikerer at skade dansk forskning

En lang række studerende og ansatte advarer nu mod kvantesamarbejdet med Nato. De frygter blandt andet, at forskere, der er negativt stemt overfor militære samarbejder, vil holde sig væk.

22. jun 2022 46