Kunstig intelligens

Techtopia #175: Hvordan forhindrer vi, at kunstig intelligens tager magten i vores liv?

Kunstneren Cecilie Wagner Falkenstrøm udforsker med kunstige intelligenser, hvad der sker, hvis vi ikke længere ved, om vi taler med en maskine eller et menneske.

6. jan 2021

Techtopia #174: Hvad kan GPT-3?

GPT-3 har sat nettet og folk med interesse for kunstig intelligens på den anden ende, siden den blev introduceret i juli. Den er et stykke maskinlæring, der kan skrive om alle emner mellem himmel og jord.

5. jan 2021

Techtopia #173: Robotter skriver din avis

Det bliver stadigt mere almindeligt, at algoritmer og softwarerobotter skriver artikler og hjælper journalister med research.

4. jan 2021

Dansk algoritme til alarmcentraler skal identificere covid-19 på host og samtale

I skyggen af pandemien har den danske virksomhed Corti styret udviklingen af en kunstig intelligens, der hjælper læger med at tolke alarmopkald til sundhedsvæsnet, over på corona med forskningsbevillinger i ryggen.

28. dec 2020

Intet behov for målere: Kunstig intelligens giver viden om nettab i fjernvarmen

Med digital styring kan fjernvarmeselskaberne banke fremløbstemperaturen ned med op imod 10 grader og spare et trecifret millionbeløb. Ny kunstig intelligens overflødiggør endda at installere målere i nettet for at høste de digitale gevinster.

26. dec 2020 22

Svært at placere ansvaret, når AI slår ihjel

Hvem har ansvaret, når kunstig intelligens laver ulykker? Brugeren, producenten... eller staten?

16. dec 2020 20

Google i AI-krise: Fyrer forsker på baggrund af kritisk NLP-artikel

DataTech »Censur« kalder mere end 2.000 Google-medarbejdere det i støtteerklæring, der kræver en forklaring. Googles topchef, Sundar Pichai, taler ud.

For abonnenter på datatech.
10. dec 2020

Kronik: Prioriter din tid, og få udbytte af ny teknologi

Mange små og mellemstore virksomheder risikerer at komme endnu længere bagud, hvis de ikke prioriterer at bruge tid på at sætte sig ind i de nyeste teknologiske udviklinger.

4. dec 2020

Kunstig intelligens knækker proteinfoldningsproblemet

Aminosyrer bestemmer, hvordan proteiner folder sig sammen og får deres virkemåde, men almindelige beregninger kan ikke forudsige hvordan. Et program baseret på kunstig intelligens trænet på 170.000 kendte proteiner kan nu løse opgaven.

3. dec 2020

Du kan ikke forudsige resultatet af en fodboldkamp ved hjælp af Machine Learning, men …

Version2 Der bliver indsamlet data om fodboldspillere og fodboldhold som aldrig før. De bruges til at bygge avancerede modeller, der skal hjælpe trænere med at sætte det optimale hold og finde talenter.

3. dec 2020