Kryptering

Danmark går med i europæisk kvanteinfrastrukturprojekt

Som et af de sidste lande bakker Danmark sammen med 23 andre af de 27 EU-lande nu op om inden for en periode på ti år at etablere et europæisk net baseret på fibre og satellitter til sikker kommunikation baseret på kvantekryptering.

2. mar 2020

Ekspert om Amazons manglende mailkryptering: »Der bør være styr på noget så simpelt«

Version2 Privacy-organisationen Noyb har anmeldt Amazon for manglende TLS-kryptering af mails. Amazon risikerer gigantisk milliardbøde, men ønsker ikke at kommentere på sagen.

2. mar 2020

Video: Sådan kan hackere stjæle en Tesla på sekunder

En svag kryptering og en adgangsbrik uden knapper gør det overraskende let for hackere at stjæle en Tesla.

12. sep 2018 19

Techtopia #62 – sommerMIX: Hvad skal vi med kryptovaluta og blockchain?

Skal Techtopia have sin egen kryptovaluta? En kryptopia. Det undersøgte vi i løbet af vinteren, og de interviews er samlet i dette sommermix.

23. jul 2018

Sådan holder vi på hemmelighederne i kvantecomputerens tidsalder

Det meste af den ­kryptering, vi bruger på nettet i dag, bliver nemt knækket af kvante­computere. Heldigvis er alternativerne klar.

9. dec 2017 3

Dansk software skal vise vej i indendørs navigation

Danske MapsPeople er eksperter i indendørs navigation, og nu skal de hjælpe med netop det ved Mobile World Congress 2017 med over 100.000 besøgende.

21. feb 2017 8

Forskere udvikler kemisk Enigma-kodemaskine

Med helt almindelige molekyler kan man lave en simpel kodemaskine, der er uhyre let at betjene, og som har tre forskellige mekanismer til beskyttelse af data.

8. maj 2016 9

NSA-direktør: Vi skulle ikke have anbefalet algoritme med potentielle bagdøre

Forskningsdirektør er dog vag i sin beskrivelse af, om NSA rent faktisk installerede og brugte bagdøre i anbefalede algoritmer. Uafhængige eksperter er ikke i tvivl om, at dette var tilfældet. De efterlyser konkrete oplysninger.

22. jan 2015 3

Da krydsordsentusiasterne slog Hitler

Ny film fortæller den fascinerende historie om Alan Turing og de andre matematikere, der under Anden Verdenskrig knækkede tyskernes Enigma-maskine.

18. jan 2015 13

Bryd kryptering med de bare næver

via MIT Technology Review Israelske forskere hævder at kunne bryde krypteringssoftware ved at lægge en fugtig hånd på computerens kabinet og måle spændingsforskellen præcist. Dansk krypteringsekspert maner til besindighed.

25. aug 2014 9